FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 11,673
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
1
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este dispensarizarea

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este dispensarizarea

 Q:   Intreaba despre Ce este dispensarizarea       
Ce este dispensarizarea Dispensarizarea consta in supravegherea medicala activa a unor oameni bolnavi sau sanatosi.

Esenta dispensarizarii - care ii confera caracterul de metoda inaintata de ocrotire a sanatatii - consta in faptul ca examenul medical nu se efectueaza numai la cererea unei persoane care nu se simte bine, ci - in primul rand - se practica in mod periodic, planificat, la anumite grupe de oameni, in scopul de a li se controla starea de sanatate si a se lua pe loc masuri medicale de indreptare in cazul ca se descopera ceva.

Dintre bolnavi, sunt cuprinsi in dispensarizare cei cu boli cronice aflati in evidenta unitatii care le acorda asistenta medicala (circumscriptie sanitara, policlinica, serviciu medicosanitar de intreprindere).

In intreprinderi, se procedeaza la dispensarizarea unor mun citori sanatosi, dar care lucreaza in conditii care pot influenta starea lor de sanatate.

In acest caz, supravegherea medicala activa are rolul sa surprinda de la inceput orice modificare a starii de sanatate, chiar inainte de aparitia semnelor subiective.

Tot ca forme ale dispensarizarii, extinse la grupe mai largi ale populatiei, pot fi socotite examenele medicale prin radiofotografie sau controlul ginecologic periodic.

Forma inaintata de aplicare a principiului profilaxiei in practica ocrotirii sanatatii, dispensarizarea are mari perspective de dezvoltare, prin cuprinderea treptata a intregii populatii in controlul medical activ al starii de sanatate.


Tag-uri: dispensarizare, supraveghere, oameni bolnaviCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 04 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :