FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 733
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este dacriocistita

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este dacriocistita

 Q:   Intreaba despre Ce este dacriocistita       
Ce este dacriocistita Dacriocistita este o inflamatie a mucoasei sacului lacrimal. Dupa modul cum evolueaza aceasta boala, deosebim:
a) dacriocistita acuta, care se manifesta prin inrosirea si umflarea tesuturilor la nivelul sacului lacrimal, adica in portiunea de la radacina nasului, invecinata cu unghiul intern al pleoapelor.

Ca rezultat al inflamatiei se produce o colectie purulenta care se elimina la suprafata pielii. Uneori este necesar sa se faca o incizie pentru a usura eliminarea puroiului.

Dupa retragerea inflamatiei, orificiul prin care s-a eliminat secretia purulenta poate sa ramana deschis, constituind o fistula a sacului lacrimal, prin care continutul acestuia se scurge la suprafata pielii;

b) dacriocistita cronica, care se caracterizeaza prin usoara tumefiere in regiunea sacului lacri mal, insotita de lacrimare permanenta (epifora) si de eliminarea unei secretii mucopurulente. Apasand cu degetul pe zona sacului lacrimal, o parte din secretia mucopurulenta din sacul lacrimal se elimina prin punctele lacrimale, imprastiindu-se pe conjunctiva globului ocular.

Din cauza inflamatiei cronice, peretii canalului nazolacrimal se ingroase mult si canalul se poate astupa, impiedicand scurgerea normala a lacrimilor. In plus, prin revarsarea secretiei la suprafata ochiului, corneea se poate infecta si ulcera.

Pentru a evita aceste complicatii si pentru a reda lacrimilor posibilitatea de a se elimina in cavitatea nazala, se practica interventia chirurgicala denumita dacriocistorinostomie, care restabileste comunicarea intre sacul lacrimal si cavitatea nazala.

La nou nascuti se intalneste uneori o dacriocistita, care se manifesta printr-o secretie mucopurulenta la nivelul unghiului intern al ochiului. Secretia este insotita de lacrimare si nu cedeaza la tratamentul medicamentos.

Ea se datoreste astuparii canalului nazolacrimal cu membrane si mucozitati. Printr-un sondaj al cailor lacrimale care se practica dupa varsta de 3-4 luni se reface permeabilitatea cailor lacrimale si dispare secretia.


Tag-uri: dacriocistita, inflamatie, mucoasaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 03 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :