FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 442
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este conjunctivita

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este conjunctivita

 Q:   Intreaba despre Ce este conjunctivita       
Ce este conjunctivita Conjunctivita este inflamatia conjunctivei, membrana mucoasa care captuseste pleoapele pe fata lor interna si se rasfrange pe globii oculari.

Mai importante din punctul de vedere al urmarilor pe care le pot avea, daca nu sunt tratate, mentionam:

a) conjunctivita gonococica : sinonim cu oftalmia gonococica - inflamatia acuta, purulenta, a mucoasei conjunctivale provocata de gonococi.
Se intalneste mai des la nou-nascuti.

Contaminarea se datoreaza trecerii prin caile genitale externe infectate. Apare dupa 2-5 zile de la nastere, cu edem al pleoapelor, apoi secretie purulenta abundenta.

Aparitia conjunctivitei purulente dupa 7-8 zile face putin probabila infectia cu gonococi.

La adulti, conjunctivita este unilaterala, grava, iar infectia se face prin stergerea och ilor cu mana murdara de secretie. De aceea, bolnavul de gonoree este dator sa respecte o igiena riguroasa, sa-si spele mainile cu apa si sapun si sa evite ducerea mainilor la ochi;

b) conjunctivita granuloasa (trahom), infectie cronica a conjunctivei caracterizata prin ingrosarea mucoasei, prezenta de noduli (granule, foliculi) si cicatrice.

Cunoscuta inca din antichitate, se transmite prin secretie, care a ajuns pe maini, prosop, batiste, perne, lighean comun de spalat. Cauza este un virus filtrant.

Raspandirea bolii este mai mare acolo unde conditiile de trai sunt rele, unde lipsesc masurile sanitare, cat si in aglomerari. De aceea este mult raspandita in tarile inapoiate din punct de vedere economic.

Netratarea duce la orbire prin propagarea bolii la cornee.

Profilaxia trahomului cuprinde o serie de masuri care urmaresc in primul rand depistarea, izolarea si tratarea cazurilor.

De aceea, sunt obligatorii controlul periodic al tuturor colectivitatilor (scoli, camine, tabere de pionieri) si intocmirea unei fise personale pentru cei bolnavi, anchete in mediul din care provin, precum si internarea si tratarea celor diagnosticati.

O mare importanta o are insusirea deprinderilor igienice din cea mai frageda varsta. Tratamentul urmareste distrugerea foliculilor prin aplicarea locala si generala de antibiotice.

Complicatiile la pleoape se trateza chirurgical si urmaresc redresarea pleoapelor in buna pozitie.


Tag-uri: conjunctivita, inflamatie, mucoasaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :