FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,176
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este febra

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este febra

 Q:   Intreaba despre Ce este febra       
Ce este febra Febra reprezinta cresterea temperaturii corporale, impreuna cu tulburarile starii generale pe care le determina. Febra reprezinta rezultatul unor reflexe nervoase in legatura cu arderile care se produc in corp sau ca raspuns general al orga-nismului in fata agresiunii unui agent microbian si de alta natura; ea constituie un semn ca organismul reactioneaza si "lupta" cu agentul respectiv.

O crestere exagerata a temperaturii poate insa constitui un indiciu ca a fost depasita capacitatea de aparare a organismului care a cedat in fata bolii.

Temperatura normala a corpului oscileaza in jurul a 37°. Masurarea ei se face cu ajutorul termometrului maximal, care se plaseaza pentru in axila (subsuoara) sau se introduce in rect, vagin ori in gura.

Temperatura masurata in cavitatile fizi ologice inchise, ne da cele mai exacte rezultate. Aceasta temperatura, care se mai numeste „centrala", este de obicei cu 5—6 zecimi de grad mai ridicata de cat in axila.

Inainte de a se lua temperatura axilara se sterge transpiratia, deoarece umiditatea ne poate da informatii inexacte, se aseaza rezervorul cu mercur in. axila, iar bolnavul apropie bratul de corp. Termometrul se pastreaza in aceasta pozitie timp de 10 minute. Cand se ia temperatura in rect sau vagin, termometrul se unge cu vaselina si se introduce 2—3 cm in cavitate unde este mentinut 5 minute.

La luarea temperaturii in gura, termometrul este asezat sub limba sau intre gingii si obraji. Pentru luatul temperaturii in cavitati, se va folosi numai termometrul individual. La copii, sugari, bolnavi grav trebuie sa avem grija ca termometrul sa fie tinut cu mana ca sa nu se sparga.

Temperatura se ia in mod obisnuit intre orele 6 si 8 dimineata si 4-6 dupa amiaza, in cazul unor boli febrile, mai ales cand temperatura este oscilanta ,aceasta poate fi urmarita din doua in doua ore sau chiar din ora in ora, daca medicul da aceasta indicatie. La o persoana sanatoasa, temperatura dintr-un interval de 24 de ore nu este constanta, ci marcheaza oscilatii de la 0,5 la 1°.

Temperatura intre 37° si 38° se denumeste stare subfebrila. Febra poate fi constanta (continua, ca antr-un anumit stadiu al febrei tifoide) sau, dimpotriva sa marcheze urcari bruste, separate de perioade de afebrilitate (intermitenta); aceasta febra se intalneste in supuratii, colibaciloza, malarie, endocardita.

Se mai cunoaste febra remitenta, care prezinta o serie de accese foarte apropiate intre ele, si intre care temperatura marcheaza o scadere mai mult sau mai putin importanta, dar fara revenire la normal. Febra caracterizata prin oscilatii mari si insotita de o alterare importanta a starii generale, poarta numele de febra hectica si corespunde adesea unei septicemii.

Scaderea temperaturii corpului si mentinerea ei sub 36° se numeste hipotermie. Ea se intalneste dupa hemoragii mari, boli grave de ficat, in cazul unor stari de coma.


Tag-uri: febra, temperatura, reflexe nervoase



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 11 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :