FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 393
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este apendicita ?

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este apendicita ?

 Q:   Intreaba despre Ce este apendicita ?       
Ce este apendicita ? Apendicita este o inflamatie a apendicelui cecal. Boala frecventa care poate sa apara la orice varsta. Dupa intensitatea procesului inflamator poate fi acuta sau cronica.

Forma acuta incepe cu dureri mari in partea dreapta a abdomenului (groapa iliaca dreapta) sau in regiunea ombilicala sau chiar in tot abdomenul. La aceasta se adauga greata si varsaturi, temperatura ridicata.

Durerea abdominala se accentueaza in timpul tusei sau chiar in inspiratii profunde, ceea ce traduce iritatia peritoneului. Aceste simptome pot fi uneori confundate cu o indigestie si bolnavul luand un purgativ agraveaza boala, facand posibila perforarea apendicelui.

De aceea, in caz de dureri abdominale nu se vor lua purgative si nici calmante care pot masca evolutia unei apendicite. Bolnavul va fi imedia t consultat de un medic sau transportat la spital, pentru ca apendicita acuta se opereaza de urgenta.

Daca nu se opereaza la timp, apendicita acuta se poate complica cu peritonita localizata sau generalizata, abces apendicular. Apendicita cronica reprezinta cronicizarea unei apendicite acute sau o inflamatie cronica primitiva a apendicelui.

Simptomele sunt atenuate si in general diagnosticul clinic este greu de pus, apendicita cronica putand fi confundata cu aproape toate bolile care se manifesta in regiunea abdominala.


Tag-uri: apendicita, inflamatie, apendiceCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 29 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :