FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 590
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparitia hockey-ului pe gheata

Tag-uri Populare


fotbal   efort   antrenament   muschi   antrenor   forta   performanta   manchester united   organism   exercitii   atacant   viteza   anglia   psihic   putere   medic   real madrid   corp   sanatate   intindere   articulatii   pregatire   premier league   mijlocas   accidente   diversitate   fotbalist   exercitiu   relaxare   alimentatie   fracturi   odihna   respiratie   precautie   medicamentatie   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Aparitia hockey-ului pe gheata

 Q:   Intreaba despre Aparitia hockey-ului pe gheata       
Aparitia hockey-ului pe gheata Două oraşe din Canada (Kingston şi Ontario) şi Halifax (Noua Scoţie) pretind că au fost scena primului joc de hockey pe gheţă din America de Nord în 1855, dar regulile au fost făcute oficiale în 1870 de către studenţii McGill University din Montreal.

Cel mai prestigios trofeu de hockey pe gheaţă, Stanley Cup, a fost donat în 1892 de către Lordul Stanley, devenit apoi Guvernatorul Canadei, şi a făcut obiectul primului premiu în 1893, către campionul Amateur Hockey Association of Canada , Montreal Amateur Athletic Association. Cupa este acum dcontestată de cele două echipe care inving capionatul din est şi pe cel din vest al National Hockey League, care a fost fondată în 1917 în Canada.

Federaţia Internaţională de Hockey pe Gheaţă a fost fondată în 1908, iar în 1920 hockey-ul pe gheaţă a fost introdus ca joc olimpic, la Jocurile Olimpice de vară, iar din 1924 a devenit parte a Jocurilor Olimpice de Iarnă. Campionatul Internaţional de Hockey pe Gheaţă a fost tinut prima dată în 1920, în conjuncţie cu Jocurile Olimpice, si un turneu deschis se ţine încă din 1976. Primul Campionat Internaţional de Hockey pe Gheaţă feminin a fost tinut în 1990 şi a devenit sport olimpic în 1998 la Jocurile Olimpice de Iarnă când Statele Unite ale Americii au învis Canada devenind prima echipă de hockey pe gheaţă feminin, campioană mondială.
Sursa imagine: norwichathletics.com


Tag-uri:Categorie: Sport  - ( Sport - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :