FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 267
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Anestezicele

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Anestezicele

 Q:   Intreaba despre Anestezicele       
Anestezicele Cele mai vechi încercări de a atenua durerea în timpul operaţiilor de chirurgie includeau hipnotismul, administrarea drogurilor de genul opiumului sau a unei compoziţii din alcool şi praf de puşcă. La începutul secolului al 19-lea Sir Humphrez Davy a descoperit că oxidul de azot are efect mai bun în uşurarea durerii decât alcoolul sau drogurile, dar descoperirea lui aducea mai repede cu gazul fericirii decât cu anestezia. Prima operaţie la care s-a folosit anestezic a fost făcută de dr. Crawford Long, o jumătate de secol mai târziu. El a folosit un preparat gazos pentru a-l face inconştient pe James Venable cât timp Long îi extirpa un chist de pe gât. Long a făcut încă nouă operaţii folosindu-se de acelaşi amestec pentru anestezie, chiar a amputat un deget unu i băieţel, dar a renunţat după ce comunitatea locală a încercat să-l linşeze pentru vrăjitorie.

În acelaşi timp, în 1844 dentistul Horace Wells a folosit oxidul de azot ca anestezic pentru extracţia unui dinte. Experimentul său nu a reuşit, foarte probabil din cauza preparării greşite a compusului, iar chimistul Charles Jackson i.a sugerat colegului lui Wells, William Morton că gazul are mai mult efect. Doi ani mai târziu Morton a reuşit operaşia de extracţie cu anestezic gaz. Morton a fost invitat să administreze acelaşi compus în timpul unei operaţii de chirurgie, care a devenit prima operaţie făcută sub anestezie. Operaţia a fost făcută de John Warren la spitalul din Massachusetts şi a fost un succes.

Principiul anesteziei a fost patentat de către Morton şi Jackson, dar ulterior patentul a fost revocat deoarece s-a ajuns la concluzia că anestezia este o descoperire nu o invenţie.
Sursa imagine: gazetadebistrita.ro


Tag-uri:Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :