FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,781
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
10
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Referat despre Caracterizarea lui Ghita din Moara cu Noroc

Tag-uri Populare


comentariu   poezie   referat   istorie   antichitate   personalitati   roman   mihai eminescu   opera   camil petrescu   caracterizare   lucian blaga   mihail sadoveanu   enigma otiliei   george calinescu   literatura   o scrisoare pierduta   nuvela   rezumat   marin preda   ion luca caragiale   tudor arghezi   ioan slavici   liviu rebreanu   balada   pamant   continent   ape   geografie   poet   morometii   omor   investigatie   personaj   crima   otrava  

All Tags

Famous Forum

 

Referat despre Caracterizarea lui Ghita din Moara cu Noroc

 Q:   Intreaba despre Referat despre Caracterizarea lui Ghita din Moara cu Noroc       
Referat despre Caracterizarea lui Ghita din Moara cu Noroc Ghita este nemultumit de conditia sa sociala, el aspira firesc spre bunastare. Este un meserias bun si harnic. Om blind si cumsecade trudind pentru fericirea familiei. Dupa mutarea sa la Moara cu Noroc, Ghita se trans- forma, fiind mereu dus pe ginduri, ursuz, se aprindea pentru orice lucru de nimic si nu mai zimbea ca inainte. La prima sa intilnire cu Lica, Ghita incearca sa fie autoritar si dirz in fata lui, mai apoi accepta sa-i devina partas, fiind coplesit de forta morala al acestuia.

Din acest moment Ghita incepe sase mistuie in sine. Actiunile, gesturile si atitudinile lui tradeaza starea de nesiguranta si incertitudise, de teama si suspiciune. De aceea Ghita merge la Arad di idi cumpara 2 pistoale, isi face rost de 2 ciini ciobanesti si isi angajeaza o sluga credincioasa. Cu to ate aceste previziuni el este tot mai mult dominat de Lica. Fire slaba, el se lasa in dublicitatea: “sa pare om cinstit, dar sa fie si prieten cu Lica”.

Relatiile sale cu lica, il face sa-si schimbe atitudinea si fata de familie. El refuza sa dea lamuriri soacrei, o deglijeaza si devine rece fata de Anna, se departeaza de ea aruncind-o cu buna stiinta in bratele lui Lica. Asistam astfel la o confruntare permanenta intre fondul cinstit a lui ghita si ispita imbogatirii.

Suflet complex este sfisiat de tendinte si trairi contradictorii. La un moment dat vrea sa treaca de la moara, renunta apoi si revine la hotarire, ascunde relatiile lui adevarate cu Lica.

Toate aceste fapte il duc la autoreprosuri la remuscari sincere si dure-roase. De aceea se adreseaza Annei cerindu-i iertare: "iarta-ma cel putin tu, caci eu n-am sa ma iert cit voi trai pe fata pamintului". In Alta imprajurare sarutind unul din copii le zise: "tatal vostru e un ticalos".

Circiumarul este individualizata prin trasaturi sufleteste contradictorii: dorinta de a redeveni onest si tendinta irezistibila a inavutirii.

Saracia ii creaza lui Ghita un complex de inferioritate. Sentimentul nesigurantei il transforma, are efecte negative, tensiunea din interiorul sau creaza senzatia de spaima si astfel se instraineaza de cei din jur. Are momen-te cind ar dori sa se intoarca la linistea colibei sale pentru ca sa-si recapete li-nistea sufleteasca.


Tag-uri: referat, ioan slavici, caracterizare, moara cu norocCategorie: Referate  - ( Referate - Archiva)

Data Adaugarii: 29 November '12


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :