FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,276
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
1
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Praslea cel voinic si merele de aur - Rezumat II

Tag-uri Populare


comentariu   poezie   referat   istorie   antichitate   personalitati   roman   mihai eminescu   opera   camil petrescu   caracterizare   lucian blaga   mihail sadoveanu   enigma otiliei   george calinescu   literatura   o scrisoare pierduta   nuvela   rezumat   marin preda   ion luca caragiale   tudor arghezi   ioan slavici   liviu rebreanu   balada   pamant   continent   ape   geografie   poet   morometii   omor   investigatie   personaj   crima   otrava  

All Tags

Famous Forum

 

Praslea cel voinic si merele de aur - Rezumat II

 Q:   Intreaba despre Praslea cel voinic si merele de aur - Rezumat II       
Praslea cel voinic si merele de aur - Rezumat II Basmul popular “ Praslea cel voinic si merele de aur“ are ca titlu numele personajului principal pozitiv si triumful luptei sale: merele de aur : Praslea este fiul cel mai mic al unui imparat care avea un mar de aur, ale carui roade erau furate inainte de a se coace. Cei doi frati mai mari stau la panda nereusind sa-l prinda pe hot. Incercandu-si norocul si Praslea, raneste hotul aducand pe masa imparatului mere de aur.

Impreuna cu fratii sai pleaca in cautarea hotului ajungand la o groapa prin care trece pe taramul celalalt. Cei doi frati raman sa-l ajute. Ajungand la casa zmeilor pe care ii omoara, elibereaza trei fete de imparat rapite de acestia. Transformand cele trei palate in trei mere: de arama de argint si de aur, pleaca impreuna cu fetele de imparat spre groapa. Da marul de arama si pe cel de argint primelor doua fete oprindu-si marul de aur care ar fi apartinut fetei cele mici.

Fratii cei mari scot fetele din groapa, cu ajutorul unei franghii, crezand ca de aceasta este agatat si Praslea si ii dau drumul in gol.
Crezandu-l mort, merg la imparat laudandu-se cu victoria asupra zmeilor.
Praslea, ajutat de o zgripturoaica, ajunge si el inapoi in lumea lor.
Dupa o serie de incercari pe care le trece cu brio, este recunoscut de fata cea mica, care ii devine in cele din urma sotie, fratii sai fiind omorati cu sagetile aruncate in sus pentru a se face dreptate.


Tag-uri: basm, rezumat, praslea cel voinicCategorie: Referate  - ( Referate - Archiva)

Data Adaugarii: 13 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :