FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 740
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Pilates

Tag-uri Populare


fotbal   efort   antrenament   muschi   antrenor   forta   performanta   manchester united   organism   exercitii   atacant   viteza   anglia   psihic   putere   medic   real madrid   corp   sanatate   intindere   articulatii   pregatire   premier league   mijlocas   accidente   diversitate   fotbalist   exercitiu   relaxare   alimentatie   fracturi   odihna   respiratie   precautie   medicamentatie   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Pilates

 Q:   Intreaba despre Pilates       
Pilates Pilates este una din senzatiile fitness-ului, aparuta recent, cu o singura diferenta: pe langa fizicul sanatos pe care ti-l asigura, ajuta si la recreerea psihicului. Presupune o tehnica ce combina tonifierea cu relaxarea si controlul respiratiei.

Initiatorul acestei metode este Joseph Pilates care, de-a lungul vietii sale (1880-1967) a studiat corpul uman si mentinerea sanatatii acestuia, descoperind ca stilul modern de viata, pozitiile incorecte si respiratia ineficienta ar fi cauzele unei sanatati deficitare. Acesta este originar din Germania, insa a emigrat alaturi de sotia sa in Statele Unite ale Americii unde a deschis o scoala de exercitii fizice unde se practica metoda pilates.

Pilates combina exercitiile pentru streching cu cele pentru o respiratie adecvata si mentinerea ec hilibrului. Desi suna a yoga, nu este asa. In yoga, pozitiile sunt fixe, muschii dezvoltandu-se prin fortarea de a te mentine in aceeasi pozitie timp indelungat. La pilates nu se sta. Miscarile sunt lente, dar se succed in ritm constant, totul centrandu-se pe corectitudinea executiei, pe concentrarea asupra respiratiei si relaxarii. Datorita acestor lucruri simti ca iesi din sala de sport mai plina de energie decat ai intrat, in loc sa te simti epuizata.

Tehnica pilates contine o serie de 36 de exercitii care garanteaza o tonifiere a organismului, o dezvoltare armonioasa a trupului, aducandu-i organismului starea generala de bine, de sanatate.

Un alt avantaj al acestei metode este ca nu are limita de varsta. La alte sporturi iti sunt solicitate miscari ale corpului care, de la un anumit numar de ani, nu mai sunt atat de usor de facut din cauza pierderii mobilitatii. Pilates este excelent si pentru persoanele care sufera de dureri articulare sau afectiuni ale coloanei vertebrale.

Datorita miscarilor lente, controlate, executate la nivelul solului, efortul articulatiilor este minim, muschii fiind cei care lucreaza mai mult. Unul dintre principiile care stau la baza acestor exercitii este calitatea lor, si nu cantitatea. De aceea ele trebuie corect executate, nefiind deloc grele.

Exercitiile Pilates sunt perfecte si pentru persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace. Controlul miscarii si al respiratiei ajuta foarte mult la mentinerea aceluiasi ritm pe tot parcursul perioadei de exercitiu, asa incat nici nu obosesti si nici nu este nevoie sa te opresti pentru a-ti recapata suflul. Insa Pilates este ideal si numai daca vrei sa-ti mentii in forma.

Sursa Imaginii - dailymail.co.uk


Tag-uri: fitness, yogaCategorie: Sport  - ( Sport - Archiva)

Data Adaugarii: 22 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :