FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,148
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Notiuni despre hepatita cronica

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Notiuni despre hepatita cronica

 Q:   Intreaba despre Notiuni despre hepatita cronica       
Notiuni despre hepatita cronica Hepatita cronica este o afectiune hepatica caracterizata prin leziuni, mai ales inflamatoare, raspandite difuz in masa acestui organ, de durata mai lunga si care apare fie in continuarea unei hepatite epidemice, fie de la inceput sub forma cronica.

Se considera ca intervalul necesar pentru a aprecia ca hepatita epidemica a trecut in faza cronica este intre 6 luni si 1 an.

Se mai pot instala hepatite cronice dupa malarie, tuberculoza, sifilis, afectiuni in scadere sau pe cale de disparitie . Consumul indelungat de alcool poate provoca dezvoltarea unei hepatite cronice.

Semnele hepatitei cronice depind de intensitatea bolii; sunt forme asa-zise latente, cu semne foarte reduse care se intind pe perioade lungi de timp si relativ bine suportate. Alteori, boala poate prezenta semne d iscrete, dar care sunt intretaiate de perioade cu tulburari mai mari, in functie de abaterile de la regimul de viata si de alimentatie.

Astenia care se accentueaza la cel mai mic efort, tulburarile digestive (greturi, balonari) si durerile resimtite in dreptul ficatului sunt semnele mai des intalnite la bolnavii de hepatita cronica.

Formele severe se recunosc prin prezenta icterului, a unor manifestari digestive suparatoare si a semnelor nervoase (insomnie, agitatie sau torpoare). Se adauga manifestari hemoragice pe piele si mucoase (pierderi de sange din nas, gingii).

Probele de laborator sunt alterate. Punctia ficatului, cu un ac special, este de un ajutor pretios, deoarece arata la microscop gradul de atingere a celulelor hepatice. Pentru a evita o hepatita cronica, bolnavul, dupa hepatita epidemica, nu trebuie sa uite ca boala lui nu s-a terminat o data cu intrarea in convalescenta si sa se grabeasca, renuntand la unele reguli de conduita .

Perioada de control si observatie dupa hepatita epidemica dureaza 6 luni si in cazurile severe se prelungeste la un an. Reintors in mediul familial, convalescentul trebuie sa dea dovada de tarie pentru a nu se lasa antrenat in ritmul activ al vietii de acasa sau sa participe la distractii obositoare.

Reluarea activitatii se face numai treptat. Fostul bolnav va evita orice surmenaj, incordari, emotii, suparari, calatorii obositoare, va dormi suficient (cel putin 8 ore pe noapte si 1 - 2 ore dupa masa). Pe langa aceste reguli de viata, el va respecta si un regim alimentar care cuprinde lactate fara smantana, cu unt in cantitate de 40-50 g pe zi, carne slaba, fainoase, pireuri si budinci de zarzavat si legume, morcovi, sfecla rosie, fructe coapte, compoturi, untdelemn.

Se pot servi sosuri dietetice, sosuri de rosii sau legume. Acest regim este valabil atat pentru hepatita cronica, cat si pentru convalescentul dupa hepatita epidemica.

Ca medicamente, se recomanda in caz de hepatita cronica: extras de ficat (Hepavit12), vitamina B1 vitamina B6, complex B si vitamina C, iar la indicatia medicului si sub controlul acestuia, cortizon (Supercortizol).


Tag-uri: hepatita, leziuni, organ



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 12 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :