FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 757
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Jocurile olimpice

Tag-uri Populare


fotbal   efort   antrenament   muschi   antrenor   forta   performanta   manchester united   organism   exercitii   atacant   viteza   anglia   psihic   putere   medic   real madrid   corp   sanatate   intindere   articulatii   pregatire   premier league   mijlocas   accidente   diversitate   fotbalist   exercitiu   relaxare   alimentatie   fracturi   odihna   respiratie   precautie   medicamentatie   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Jocurile olimpice

 Q:   Intreaba despre Jocurile olimpice       
Jocurile olimpice Atleţii jucau un rol important la felstivalurile religioase în Grecia antică, iar jocurile olimpice îşi au originea în concursurile sportive datând aproximativ din anul 1370 înainte de Hristos. În timp patru festivaluri religioase s-au remarcat : Isthmian, Nemean, Pythian şi festivalul Olymp dintre care acesta din urmă era cel mai important, ţinut în onoarea lui Zeus, regele zeilor. Primul concurs olimpic a avut loc în 776 îen, o cursă de alergare192 de m, cunoascută ca stadion, care a fost câştigată de brutarul Koroibos. Olimpiadele erau ţinute la fiecare patru ani, până când au fost interzise pe motiv că sunt păgâne de împăratul roman Theodosius I în anul 393 en.

Escaladarea muntelui Olymp în 1875 de către un grup de arheologi germani l-a inspirat pe de baronul Pierre de Coubertin să propună o variantă modernă a Jocurilor Olimpice. Visul său a fost realizat în 1896 când primul concurs modern olimpic a fost ţinut în Atena, Grecia. Prima din nouă competiţii a fost ceea ce cunoaştem astăzi ca triplu salt care a fost câştigat de James B. Connolly din SUA, devenit primul campion olimpic al epocii moderne.

La Jocurile Olimpice de la Sydnei în 2000 vâslaşul Steve Redgrave şi-a dovedit supremaţia la jocurile olimpice devenind prima persoană din istoria jocurilo care a câştigat medalii de aur la cinci probe consecutive.Ultima a fost aproape de linia de sosire-jurnaliştii descriind ca fiind avans de lungimea unei ţigrări, dar când a fost întrebat dacă se gândea să mai câştige, el a răspuns că nu a avut nici o îndoială după primii 250m. A fost răspunsul unui campion, dar poate fi dezamăgit să afle că nu a fost primul care a stabilit un asemenea recordŞ între 542 şi 516 îen competiţia antică de wrestling a fost câştigată de cinci ori la rând de către Milon of Kroton.
Sursa imagine: tvbiz2.sim-games.net


Tag-uri:Categorie: Sport  - ( Sport - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :