FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 448
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Iubirile scriitorilor

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Iubirile scriitorilor

 Q:   Intreaba despre Iubirile scriitorilor       
Jean Paul Sartre si Simone de Beauvoir

„In viata mea am avut parte de un succes incontestabil: relatia mea cu Sartre. In mai mult de 30 de ani, a existat o singuta noapte in care am dormit despartiti. Aceasta lunga uniune nu a diminuat interesul pe care l-am avut pentru discutiile noastre.

Percepem lumea cu aceleasi instrumente, prin aceleasi scheme, cu aceleasi chei. Adesea, unul incepe fraza si celalalt o termina, iar daca ni se pune o intrebare, ajungem sa formulam raspunsuri identice”, scria Simone despre cel care i-a marcat existenta si caruia i-a vorbit intreaga viata cu „dumneavoastra”.

La inceputul relatiei si-au promis ca fiecare va avea libertatea de a iubi si pe altcineva. Chiar daca Sartre a fost cel care a sugerat la un moment dat ideea casatoriei, iubirea l or nu a avut nevoie de oficializare.

Numai moartea a reusit sa-i separta in 1980 cand Sartre a plecat dintre cei vii.


Mircea Eliade si Maitreyi

Tulburatoare poveste de dragoste scrisa de Mircea Eliade- „Maitreyi” a fost inspirata de un personaj real. Maitreyi Devi, fiica filosofului indian Surendranath Dasgupta, avea 16 ani cand l-a intalnit me Eliade si, dincolo de alte speculatii, impresia pe care a produs-o asupra tanarului Eliade a fost destul de puternica pentru a fi redata intr-un roman.

Intalnirea dintre Maitreyi Devi si sanscritologul Sergiu Al-George in 1972, in Calcutta, avea sa o determine pe „Amrita” sa scrie un roman-raspuns. „Dragostea nu moare”, departe de a cunoaste succesul lui „Maitreyi”, surprinde aceeasi poveste de dragoste, dar dintr-un alt unghi.


Mihai Eminescu si Veronica Micle

Una dintre cele mai renumite povesti de dragoste de pe plaiurile mioritice este cea dintre cel mai mare poet roman si o alta poeta, Veronica Micle. Cei doi s-au intalnit pentru prima data la Viena, la intalnirea unui cerc literar. La putina vreme dupa aceasta intalnire, intre ei s-a infiripat o poveste de dragoste, chiar daca la acea vreme Veronica era inca maritata.

La scurt timp sotul acesteia a murit, iar cei doi au putut sa isi traiasca poveste de dragoste. Insa nu pentru multa vreme deoarece moarte poetului i-a despartit. Distrusa de acest tragic eveniment, Veronica s-a retras la o manastire unde a scris un volum de poezii dedicate marelui poet. Ea nu a rezistat mult timp decesului lui Eminescu, murind nu dupa multa vreme.

Sursa Imaginii - dradio.de


Tag-uri: eliade, eminescu,Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 18 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :