FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,009
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Intoxicatia accidentala la copil

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Intoxicatia accidentala la copil

 Q:   Intreaba despre Intoxicatia accidentala la copil       
Intoxicatia accidentala la copil Intoxicatia accidentala la copil este o stare patologica consecutiva introducerii in organism a unei substante care altereaza in proportie variabila manifestarile vitale. Aceasta categorie de accidente poate fi prevenita in proportie de 100% printr-o supraveghere adecvata a copilului.

Ele se explica prin lipsa de discernamant a copilului mic, prin tendinta lui de a introduce in gura orice ii cade in mana, precum si prin toleranta lui scazuta la diverse substante medicamentoase.

Notiunea de substanta toxica este conventionala, fiindca nu numai substanta toxica propriu-zisa (foarte rara in gospodarie) produce accidente la copil, ci si medicamentele ingerate in doza mare.

Dintre substantele toxice propriu-zise citam soda caustica (intrebuintata mai ales in mediul rural la prepararea sapunului de casa), care produce ulceratii si necroze foarte grave ale gurii si esofagului mai ales. Ulceratiile esofagului pot duce fie la perforatie (ceea ce provoaca moartea rapida prin infectie), fie, dupa un interval de 1 - 2 saptamani la stenozele esofagului, cu imposibilitatea de alimentatie si cu denutritie grava.

Tratamentul stenozelor esofagiene postcaustice este deosebit de greu la copil si se insoteste de o mare mortalitate, in ultima vreme s-au inregistrat intoxicatii cu substante insecticide organofosforate, in urma consumarii fructelor si zarzavaturilor (nespalate) din gradini stropite cu aceste insecticide foarte toxice.

Boala se manifesta prin tulburari ale sistemului nervos central:
stare de excitatie sau torpoare, lacrimare, dureri abdominale, varsaturi si diaree, convulsii, apoi icter grav. Gravitatea este in functie de varsta copilului, de cantitatea de toxic absorbita si de precocitatea unui tratament corect. Dintre medicamentele care provoaca intoxicatii pot fi citate: romerganul, luminalul, atropina (destinate adultilor care locuiesc in casa).

Luandule drept bomboane, cu atat mai mult cu cat multe din ele nu au un gust rau, copii de 2-3 ani le inghit cu usurinta mai ales cand le este foame (cu 1 - 2 ore inainte de ora mesei), intrucat simptomele produse de ingestia medicamentului sunt foarte variate, de multe ori parintii aduc tarziu copilul la medic.

Aceasta se intampla mai ales cand parintii nu constata imediat disparitia medicamentului sau cand consumul sau a avut loc seara si copilul a adormit curand dupa aceea.

Profilaxia intoxicatiilor consta in supravegherea atenta a copilului si in tinerea sub cheie a tuturor substantelor toxice si a medicamentelor din casa. Parintii trebuie sa duca copilul la medic la primele semne de boala pentru ca tratamentul sa poata fi eficace.


Tag-uri: intoxicatie, copil, organism



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 16 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :