FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,102
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Herpesul - Purtator al virusului SIDA

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Herpesul - Purtator al virusului SIDA

 Q:   Intreaba despre Herpesul - Purtator al virusului SIDA       
Herpesul - Purtator al virusului SIDA In SUA, cercetatorii au descoperit ca virusul herpesului patrunde in celula umana. Un specialist in virus comenteaza acest mecanism si sperantele oamenilor in stiinta.

Intrebat ce este herpesul, el va raspunde ca este o infectie virala contagioasa care se manifesta la nivel genital si bucal. Se cunosc doua virusuri ai herpesurului: virusul herpesului simplu de tip 1 si virusul herpesului de tp 2. In 90% din cazuri, infectia initiala este inaparenta, fara semne clinice. Restul de 10% survin in simptome care se vad pe piele si mucoase, prin veziculele care contin un lichid clar, foarte contagios. Acestea se pot deschide, ulcereaza, apoi se cicatrizeaza in timp de una sau doua saptamani sau patru saptamani. Aceste manifestari sunt, in general, insotite de dureri, de febra sau, cateodata, de cativa ganglioni.

La nivel genital, pe mucoase, simptomele sunt identice, cu cateva prelungiri in plus. Cum se contacteaza herpesul? Printr-un contact direct cu un individ infestat, prin secretii salivare ori genitale. Care sunt mecanismele acestui virus? Inaintea unei contaminari bucale ori genitale, virusul intra in organismul sanatos provocand o infectie aparenta, care e urmata de o reactie imunitara: defensivele unui organism contra intrusului.

Cateodata, anticorpii fabricati nu permit eliminarea totala a organismului sanatos provocand o infectie aparenta, care e urmata de o reactie imunitara: defensivele unui organism contra intrusului. Cateodata, anticorpii fabricati nu permit eliminarea totala a inamicului si a particulelor care vor ramane pentru a se piti in interiorul celulelor nervoase care inerveaza regiunea infectata. Herpesul este frecvent? Datele sunt variabile si variaza potrivit tarilor si regiunilor. Maladia herpetica este foarte frecventa in regiunile cu igiena precara si in sectoarele economico-sociale defavorabilizate.

In Franta, 65% din populatie a contactat herpesul unul de la celalat. Herpesul este periculos? In imensa majoritate a cazurilor, herpesul nu intretine un un mare inconfort al pacientului. Dar el exista incepand cu manifestarile redutabile, in particular, la nou-nascuti, care pot fi victimele unei infectii a sistemului nervos central.

La adulti, aceste lovituri grave se manifesta printr-o encefalita puternica si, precum la copii, antreneaza moartea, dar si infectii oculare puternice asociate unei slabiri a acuitatii.

La maladiile SIDEI, evolutia herpesului poate fi fatala. Ce au descoperit cercetatorii americani? Noutatea consta in descoperirea modului de patrundere a acestor virusuri ininteriorul celulelor care pot fi distruse. Virusul herpetic se acroseaza la o molecula marginala a unui factor de incrucisari "Fibroplaste Growth Factori"-FGT, prezent natural in organismul nostru. Acest FGT va seconda si se va fixa la receptorii prezenti pe suprafata celulelor.
Oamenii de stiinta urmeaza sa exploreze aceasta noutate prin cercetare. Cercetatorii vor pune la punct un nou medicament care imita FGT.

Acest medicament va fi capabil sa acroseze virusul, el insusi este in incapacitatea de a se fixa pe celule, blocand astfel intrarea virusului in celula si, deci, stoparea infectiei.
Herpesul - Purtator al virusului SIDA : articol scris de Monique Barb pentru FamousWhy.ro
Herpesul - Purtator al virusului SIDA : sursa imaginii dentist.net


Tag-uri: herpes, hiv, sida, boala, contagioasa, ganglioni



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 20 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :