FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 972
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum trebuie sa se protejeze viitoarea mamica

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum trebuie sa se protejeze viitoarea mamica

 Q:   Intreaba despre Cum trebuie sa se protejeze viitoarea mamica       
În familie se va stabili un climat de linişte şi confort, de bucurie şi frumuseţe morală. Prin toate mijloacele cei din jur şi chiar viitoarea mamă trebuie să fie menajată, să-şi apere sănătatea fizică şi psihică.
Este necesar să facem cunoscute şi primejdiile care pandesc o viitoare mamă.
Datorită schimbărilor hormonale şi a stării sale propriu-zise, este mai debilă si poate contracta uşor diferite boli şi virusuri, fiind mai receptivă la ele. In cazul in care in trecut a avut unele boli microbiene, cum de exemplu este tuberculoza, aceasta este susceptibilă de a se reactiva.

Se va face deci un control medical complet o dată cu diagnosticul sarcinii. Iar, pentru prevenirea sifilisului, se va fac e din nou analiza sangelui pentru a se combate din timp infecţia, Înainte de a se ajunge la luna a IV-a de sarcina.
Nu se vor face radiografii şi nici radioscopii şi nici nu se vor lua medicamente fără avizul medicului, fiindcă acestea pot produce malformaţii fatului.

Viitoarea mamă nu trebuie să frecventeze pe cei bolnavi, cu boli microbiene, chiar cele mai obişnuite, cum este gripa, cu atat mai mult cu cat, pană in trei luni de sarcină, este perioada cea mai delicată, receptivitatea mamei la boli fiind cu atat mai periculoasă, cu cat fătul abia după a 3-a lună de viaţă uterină capătă puterea de a se apăra de infecţii. Orice boală a mamei în ultimele luni de sarcină este transmisă fătului. Chiar şi în ultimele zile înainte, de naştere copilul o poate contracta şi dezvolta după naştere (hepatită epidemică, rujeolă, rubeola). Rubeola este activă la începutul sarcinii şi are un risc de la 40 la 50% de malformaţii congenitale cum sunt: surditatea, cataractă, complicaţii cardiace. Rujeola poate provoca o naştere prematură şi are o mortalitate ridicată la copii după primele luni de la naştere.
Hepatita epidemică contractată de mamă în timpul sarcinii poate fi responsabila de unele malformaţii ale copilului la inimă şi creier.

Herpesul, care pare banal, nu este atat de grav pentru mamă. cand apare pe organele sale genitale, cat pentru făt, virusul trecind direct prin placentă sau preluandu-l la naştere. El poate declanşa: un herpes congenital, icter, meningită, encefalită, bronhopneomonie, microcefalie, macrocefalie, ori boli ale ochilor. în vederea apărării fătului de infecţie la naştere, medicul poate decide dacă este cazul sau nu să se procedeze la o naştere prin cezariană.
Fumatul va fi cu desăvarşire sistat deoarece s-a constatat că produce numeroase si grave malformaţii fătului.


Tag-uri: frumusete, sanatate, ingrijire, tinerete



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 27 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :