FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 979
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
4
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre siringomielie

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre siringomielie

 Q:   Intreaba despre Despre siringomielie       
Despre siringomielie Siringomielia este o boala datorata dezvoltarii anormale si apoi necrozei tesutului glial format din celule fara rol de conducere a impulsului nervos, dar care servesc sustinerii si nutritiei celulelor nervoase propriu-zis.

Procesul este limitat in unul sau mai multe locuri din maduva, de obicei in jurul canalului ependimar si are caracter extensiv, iar pe masura ce se dezvolta, se necrozeaza, realizandu-se astfel cavitati (prin eliminarea necrozelor in circulatia sanguina si umplerea cavitatii cu un lichid transparent).

Primele tulburari care apar constau in diminuarea sau lipsa sensibilitatii pentru durere si pentru cald si rece in anumite segmente simetrice ale corpului, astfel ca daca procesul respectiv corespunde inervatiei membrelor superioare (mainilor), bolnavul se poate ar de si isi poate produce fracturi sau rani fara sa simta vreo durere.

Prin caracterul extensiv al procesului, se lezeaza formatiunile de trecere din maduva spinarii si tulburarile se complica prin aparitia paraliziilor, tulburarilor de sensibilitate si a atrofiilor musculare. Daca acest proces se dezvolta in bulbul cerebral, apar tulburari de vorbire si de inghitire a alimentelor prin lezarea nervului limbii (nervului hipoglos), a valului palatin, a faringelui, a cailor vestibulare din trunchiul cerebral (deci tulburari de echilibru).

Cauza bolii nu este precizata. Se banuieste ca, datorita persistentei unor celule embrionare din perioada de formare a canalului neural, anumiti factori pot determina dezvoltarea rapida a lor si aparitia bolii (de exemplu, loviturile in coloana vertebrala, infectiile virotice).

Tratamentul este numai simptomatic: se face roentgenterapie in regiunea procesului medular si se evita infectarea ranilor. In rare situatii se indica operatii chirurgicale pentru evacuarea lichidului din cavitatea siringomielica.


Tag-uri: siringomielie, impuls nervos, maduvaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 28 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :