FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,012
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre saturnism

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre saturnism

 Q:   Intreaba despre Despre saturnism       
Despre saturnism Saturnismul este o intoxicatie cu plumb. Cand nu se cunosc si nu se respecta regulile de igiena si de protectie a muncii, pot sa apara imbolnaviri de saturnism la persoane care lucreaza in mediu cu plumb: extractia de minereuri, industria acumulatorilor, industria poligrafica, industria chimica, prepararea si manipularea benzinei etilate etc.

Patrunderea plumbului in organism se produce pe cale digestiva, in special datorita greselii de a manca sau fuma fara a spala in prealabil mainile, sau pe cale respiratorie, prin aspirarea de praf fin sau de vapori de plumb. Primele semne ale intoxicatiei cu plumb sunt:
dureri de cap, ameteli, slabire, diminuarea memoriei, scaderea capacitatii de munca.

Semnele de inceput mai caracteristice sunt: „lizereul de plumb", care apare ca o dunga al bastra-cenusie pe marginea gingiei, in dreptul dintilor din fata; coloratia palid-cenusie a pielii; usoare tremuraturi ale mainilor.

Daca intoxicatia este lasata sa progreseze, survin anemia, semne de suferinta a tubului digestiv („colica saturnina") si tulburari nervoase. Pe timpul tratamenlui, este neaparat nevoie sa fie intrerupt lucrul in mediu cu plumb, prin schimbarea ocupatiei.

Prevenirea saturnismului se realizeaza prin: supravegherea medicala activa a celor care lucreaza cu plumb, prin examene medicale periodice completate cu ajutorul laboratorului; masuri tehnice de asigurare a securitatii muncitorilor; intretinerea in perfecta stare de igiena a locului de munca; respectarea masurilor de protectie si de igiena individuala (spalarea mainilor inainte de a manca, in pauza de la lucru); evitarea fumatului in timpul lucrului; dus si schimbarea hainelor la plecarea de la lucru.


Tag-uri: saturnism, intoxicatie, plumbCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 25 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :