FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,028
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre piurie

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre piurie

 Q:   Intreaba despre Despre piurie       
Despre piurie Piuria este un termen intrebuintat la sugar pentru infectiile cailor urinare (pielita, pielonefrita) si care desemneaza prezenta de puroi sau de leucocite alterate si de germeni microbieni in urina. Fiindca la sugar, pe de o parte, mijloacele pentru investigatia sediului unei infectii urinare sunt greu de manevrat si, pe de alta parte, infectia este mai putin localizata, se intrebuinteaza termenul generic de piurie, care nu se refera la localizare.

Boala se produce fie in cadrul unei septicemii, fie in urma stazei urinare (prin malformatie congenitala sau calculi in caile urinare), fie ca o complicatie a unei boli renale preexistente (nefrita cronica, nefroza). Boala se manifesta la sugar prin febra, diaree, varsaturi (urmate de deshidratare), prin crize de paloare si uneori prin semne care simuleaza o infectie meningiana .

La copilul mare exista dureri la mictiune, mictiuni frecvente sau enurezis nocturn. In urina se gasesc leucocite alterate (piurie), un numar crescut de bacterii (bacteriurie), albumina, hematii. Microbii cel mai des intalniti la copil sunt bacilul coli, streptococul, stafilococul, bacilul proteus, piocianicul.

Se considera ca pentru vindecarea bolii si impiedicarea transformarii ei intr-o infectie cronica, care poate antrena cu timpul insuficienta renala, trebuie acordata mare atentie tratamentului prelungit cu antibiotice (la inceput continuu, apoi discontinuu), pana la disparitia germenului din urina, controlata prin cateva uroculturi. Pentru aceasta se recomanda antibioticul care s-a dovedit prin experienta clinica cel mai util in caz de infectie cu microbul respectiv, fara a se tine seama in mod absolut de indicatiile date de antibiograma.


Tag-uri: piurie, sugar, leucocite



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 23 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :