FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 592
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre otoscleroza

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre otoscleroza

 Q:   Intreaba despre Despre otoscleroza       
Despre otoscleroza Otoscleroza (otospongioza) este o afectiune a capsulei osoase labirintice caracterizata printr-o surditate cronica, progresiva, care atinge ambele urechi. O cauza, necunoscuta pana in prezent, provoaca un proces de osificare anormala in peretele osos al labirintului (capsula),determinand si o anchilozare a scaritei in fereastra ovala.

Aceasta anchiloza impiedica miscarile lantului de osicioare si, implicit, transmiterea undei sonore spre urechea interna. Se intalneste mai frecvent la sexul feminin (proportie de 5 femei la un barbat). Se agraveaza cu ocazia menstrelor, in timpul sarcinii, alaptarii si atinge maximum la menopauza.

Surditatea progresiva, insotita de zgomote auriculare (acufene) foarte suparatoare, incepe de la o varsta tanara, afectand la inceput o ureche, dar de obice i atinge si cealalta ureche, una dintre ele fiind mai surda.

Bolnavii percep mai greu tonurile joase, de aceea vor relata ca nu pot merge la teatru, dar pot asculta concerte. De asemenea, ei aud mai bine in mediul unde exista un zgomot de fond decat in liniste. Surditatea si zgomotele foarte suparatoare influenteaza psihicul bolnavilor; acestia devin inchisi, morocanosi, irascibili.

Pentru diagnosticarea afectiunii si deosebirea ei de alte tipuri de surditati este necesar un examen de specialitate. Tratamentele medicamentoase si cu agenti fizici nu dau intotdeauna rezultate satisfacatoare. Pentru cazurile care nu sunt prea avansate, se practica operatii pe scarita, care au ca scop restabilirea miscarilor lantului de osicioare din urechea mijlocie.

Pentru cazurile mai avansate sau care au avut un esec operator se recomanda purtarea aparatelor (protezelor) auditive.


Tag-uri: otoscleroza, ureche, scaritaCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 22 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :