FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 320
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre De ce transpiram

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

De ce transpiram

 Q:   Intreaba despre De ce transpiram       
De ce transpiram Transpiraţia este necesară organismului nostru. Trebuie să transpirăm, fiindcă astfel eliminăm o parte din deşeurile şi toxinele organismului.
Dar ea mai are o funcţie de reglare a temperaturii corpului.

Transpiraţia este dirijată de glandele sudoripare care sunt de două feluri:
— glande ecrine, care conţin 99% apă, nu produc miros întotdeauna, şi sunt comandate de sistemul nervos; se găsesc în podul palmei, sub sani pe frunte şi pe talpa piciorului;
— glandele apocrine, care sunt comandate de glandele endocrine şi de sistemul pilos; conţin substanţe organice (deşeuri) care in contact cu aerul se oxidează şi produc miros neplăcut, mai slab sau mai puternic; se găsesc la subţiori, in regiunea pubiană, la ceafă etc.

Ca remediu se recomandă, in prim ul rand, o curăţenie exemplară. Se vor face băi călduţe, cu apă şi săpun, băi de plante: tei, muşeţel, sunătoare, ace de pin etc., sau se vor adăuga în baia călduţă cateva picături de ulei de lavandă, care ajută nu numai pielii pe care o catifelează, dar păstrează un parfum plăcut corpului şi, prin sudaţie, elimină toxinele.
Se vor întrebuinţa deodorante speciale sau, în lipsă, se va face tamponarea cu bicarbonat dizolvat într-un păhărel cu apă.

Nu toate persoanele transpiră la fel; unele mai mult, altele mai puţin, cu sau fără miros caracteristic. Blondele şi roşcatele au un miros specific.
O transpiraţie abundentă este determinată de unele deranjamente endocrine sau de un consum prea mare de lichide şi excitante.

Pentru a menţine corpul într-o stare plăcută şi nu umedă prin transpiraţie, vom face duşuri călduţe mai des şi după ce ne vom şterge bine cu prosopul insistand la încheieturi şi degetele de la maini şi de la picioare, care nu trebuie să păstreze umezeala fiindcă aceasta este terenul propice instalării ciupercilor, ne vom fricţiona bine corpul cu apă de colonie sau apă de trandafiri.

În comerţ se găsesc o serie de deodorante produse de întreprinderile romanesti Miraj, Nivea, Farmec, foarte cunoscute şi solicitate, chiar şi în străinătate.


Tag-uri: boli, tratament, ingrijireCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 27 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :