FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,201
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se intretin vasele de bucatarie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se intretin vasele de bucatarie

 Q:   Intreaba despre Cum se intretin vasele de bucatarie       
Cum se intretin vasele de bucatarie Cratiţa în care am fiert sau prăjit peştele, se va curăţa si spăla, apoi se va usca. O vom pune un minut pe foc cu cateva frunze de ceai, sau cu zat de cafea. În felul acesta nu se va mai simţi mirosul de peşte.

Vasele de bucătărie vor fi in perfectă stare şi vor li înlocuite atunci cand s-a stricat smalţul, pentru a nu se produce intoxicaţii. Ele sunt de diferite denumiri: oale, cratiţe, tigăi, ceaun; pot fi din aluminiu, oţel inoxidabil, metal emailat, sticlă termorezistentă, ceramică rezistentă, tuci, pămant, aramă.

Vasele care se curăţă uşor şi rezistă mai mult la foc sunt cele inoxidabile, din ceramică şi emailate.

Vasele de aluminiu, înainte de prima întrebuinţare se spală cu apă şi sapun în care s-au adăugat două pahare de lapte. E le nu se spală cu detergenţi sau cu sodă şi nici cu burete de metal, ci numai cu apă fierbinte şi săpun. In vasele de oţel, de fontă emailată sau de sticlă, atunci cand sunt fierbinti, nu trebuie să se toarne apă rece. Ele sunt grele, se încing mai încet decat celelalte, dar acumulează şi păstrează bine căldura. Ele vor fi imediat spălate cu apă caldă şi săpun şi foarte puţină sodă. Se vor evita detergenţii puternici, se pot face fisuri în email. Fierberea, trebuie să se facă mai încet, la o flacara normală, nu prea mare.

Vasele de metal inoxidabil se pot spăla cu apă fierbinte şi detergent. Cand au un strat de calcar depus, se clătesc cu apă călduţă în care am turnat putin oţet.

Vasele de aramă sunt foarte frumoase, sclipitoare, se încălzesc repede, nu sint scumpe şi cer o muncă continuă pentru întreţinere. Ele se întrebuinteaza pentru gemuri şi dulceţuri, dar acestea nu trebuie lăsate să se răcească in ele, ci călduţe vor fi puse în borcane.

Vasele sub presiune sunt foarte sănătoase fiindcă nu lasă vitaminele şi sarurile minerale să se piardă din alimente şi scurtează timpul de fierbere.


Tag-uri: casa, gospodarie, curatenieCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 29 July '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :