FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 990
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa batem corect un cui

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa batem corect un cui

 Q:   Intreaba despre Cum sa batem corect un cui       
In general, folosirea sculelor se face în mod corect, cu respectarea prescripţiilor şi normelor de tehnica securităţii muncii. Totuşi, sunt situaţii cand nu întotdeauna sculele sunt folosite sau mtnuite In mod corect, datorită faptului că nu se cunosc aceste norme şi reguli de folosire a sculelor, sau nu sunt respectate întocmai. De aceea, în continuare se prezintă cateva reguli elementare privind operaţii diu cele mai frecvente.

Pentru a bate corect un cui se va folosi un ciocan de o formă ÅŸi greutate, care să corespundă lucrării de executat ÅŸi mărimii cuiului. Ciocanul de tamplărie, cu o greutate de 300 g este cel mai potrivit acestei operaÅ£ii ÅŸi în plus, are avantajul că se manuieÅŸte cu multă uÃ…Å ¸urinţă.

Lovirea corectă cu ciocanul, în timpul lucrului, constituie elementul esenţial al operaţiei pentru baterea cuiului.
Esenţial este ca tn momentul cand capul ciocanului loveşte cuiul, coada ciocanului li fie perpendiculară pe axul cuiului .

Operaţia de baterea cuiului se începe cu prinderea cuiului între degetul mare şi arătător şi aşezarea lui în poziţie perpendiculară pe locul respectiv. Apoi, se aplică lovituri uşoare şi repetate cu varful ciocanului pentru înfigerea cuiului, după care se readuce ciocanul In poziţie normală, continuandu-se cu lovituri puternice, pană la în¬figerea completă a cuiului în lemn .

In cazul cind cuiul este prea mic şi nu poate fi prins cu uşurinţă intre degete, se va folosi o bandă de carton subţire. La unul din capetele benzii se înfige cuiul în poziţie verticală, după care se manevrează cu celălalt capăt al benzii, pană cand cuiul este adus pe locul respectiv. Apoi, se loveşte uşor cu varful ciocanului, după care se loveşte cu ciocanul în poziţie normală, pană la înfigerea completă a cuiului. Banda de carton trebuie să aibă o lungime suficient de mate, pentru ca degetele să fie ferite de loviturile ciocanului .

De regulă, înainte de a se bate un cui este necesar, ca în prealabil, să se verifice dacă ciocanul este în bună stare şi în mod special, dacă suprafaţa de lovire a capului este plană şi fără ştirbituri.
Se recomandă ca, din cand în cand, această suprafaţă să fie curăţată pe o pînză de şlefuit fină.

De asemenea, trebuie să se controleze cu atenţie, dacă coada ciocanului este în perfectă stare şi dacă este bine fixată în ochiul ciocanului, eliminand cel mai mic joc al cozii. Coada ciocanului fiind din lemn este bine ca, periodic, să fie frecată cu pînză îmbibată în ulei de in, să pătrundă bine în lemn pentru a se evita crăparea cozii,


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :