FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,055
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum sa confectionam imbrcaminte de protectie pentru mobila

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum sa confectionam imbrcaminte de protectie pentru mobila

 Q:   Intreaba despre Cum sa confectionam imbrcaminte de protectie pentru mobila       
Pentru a proteja atat lemnul cat mai ales ţesătura cu care este tapiţată mobila se folosesc aşa-numitele huse, care, avand forma mobilei respective, o apără de uzură, decolorare, de praf etc. Husele se execută din ţesături de bumbac sau in, de obicei imprimate, care rezistă la spălat. Culorile se recomandă să fie asortate cu celelalte obiecte din cameră şi cu mobila.

Frumoase sunt, de asemenea, husele confecţionate din ţesături într-o singură culoare, în ton cu covorul, perdelele, culoarea pereţilor etc. La confecţionarea acestor huse, este necesar să se scoată tipare pentru fiecare parte, din care este formată mobila respectivă (pat, fotoliu, scaune etc). Aceste tipare se pot face din hîrtie sau din materiale vechi, care nu mai au altă întrebuinţare. Pentru mai multă exactitate, se recomandă ca înainte de a scoate aceste tipare să se marcheze cu un şiret îngust mijlocul fiecărei părţi, scoţand astfel tiparele pentru o jumătate, după marcajul şiretului .

Tiparele astfel desenate se decupează după conturul liniilor trasate, după care se aplică pe material pentru croit. Prin folosirea tiparelor se face mare economie de material deoarece diferitele părţi ale husei se pot aşeza pe material cat mai avantajos, avand totodată siguranţa unei executări corecte.

Calcularea materialului necesar pentru huse se face după lăţimea materialului şi natura firelor din ţesătură, deoarece acestea reacţionează la spălat în mod diferenţiat. Astfel, ţesăturile din bumbac sau in, înainte de croit trebuie luate la apă (decotate) pentru a nu risca să se micşoreze la spălat. Decotatul se face în modul următor: se introduce materialul într-un vas cu apă caldă unde se lasă 24 ore. Se scoate din apă şi după ce s-a zvantat, se calcă încă umed în direcţia firului de lungime, în 38 aşa fel încat să nu se strambe marginile ţesăturii, deoarece materialul trebuie să apară drept după ce a fost decotat, pentru ca să se poată croi corect. Dacă marginile sunt strambe, sau materialul este întins, husele nu se pot aranja corect pe mobilă.

Materialul astfel pregătit se aşazâ dublu pe masă, prinzind margine de margine în ace cu gămălie. Se fixează fiecare bucată cu liniile de lungime pe firul de lungime al materialului, lăsand rezerve între linii, cate 1,5-2 cm pentru cusături. Pentru a nu se pierde material, se recomandă ca la aşezarea tiparelor, bucăţile componente să se intercaleze între ele pentru cat mai multă economie. Se prind tiparele de material în ace cu gămălie, apucand de ambele suprafeţe. Se dau semne după conturul fiecărei bucăţi şi se taie cu foarfecele, lăsand rezerve de 1,5 cm pentru cusături, iar în părţile de jos ale husei cate 2-2,5 cm pentru tivuri.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturi



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :