Statistics:
Visits: 1,044 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Ciocolata
Q: | Intreaba despre Ciocolata |
O perioada lunga de timp s-a crezut ca ciocolata este inamicul numarul unu al siluetei. Noile studii arata insa contrariul: consumata moderat, nu numai ca nu ingrasa, ba chiar are proprietati oxidante, ceea ce scade riscul atacurilor de cord.
Impatimitii ciocolatei trebuie sa fie foarte recunoascatoti Americii de Sud, deoarece aici s-a plantat pentru prima oara acum doua mii de ani arborele de cacao. Cristofor Columb este cel care a descoperit in Lumea Noua acest arbore. Spaniolii au fost cei care au stiut sa adauge zahar licorii obtinute din boabele de cacao, dar si scortisoara si vanilie. Aristocratii spanioli au fost cei care au promovat minunatul lor produs in randul europenilor.
Exista peste 15 soiuri diferite de arbori de cacao, dar, ca si in cazul cafelei, numai unele sunt de stinate consumului: Forastero, Crillo si Trinitero.
Primul sta la baza a peste 85% din cacaoa comercializata in lume, al doilea este cel mai rar, fiind folosit doar de catre ciocolatierii rafinati, iar ultimul tip este o combinatie intre avantajele primelor doua sortimente si constituie 10% din consumul mondial.
Unul dintre zeii incasilor era Quetzalcoatl. Conform credintelor acestora, acest zeu este cel care le-a daruit boabele de cacao din care se obtine acum ciocolata. In limba incasilor, „cacohuaquatl†inseamna „cadoul gradinarului paradisului catre primii oameniâ€.
Ce nu stiai poate despre ciocolata este ca la popularitatea acesteia a contribuit Regina Victoria, care , la sfarsitul secolului XIX, a trimis ratii de ciocolata cu ocazia Craciunului tuturor soldatilor britanici de pe front. Ca o continuare, dupa Primul Razboi Mondial, ciocolata facea parte din lista de alimente obligatorii pentru fiecare soldat. Drept rezultate al popularizarii produsului, pana in 1930 existau deja 40.000 de tipuri de ciocolata.
Ciocolata neagra (amaruie)
Contine cacao in proportie de minimum 34%, unt de cacao si zahar- cat mai putin, depinzand de la un fabricant la altul, de amareala tipului de cacao utilizat.
Ciocolata cu lapte
Contine intre 20-35% substanta uscata de cacao si peste 12% substanta uscata de lapte. In spatele acestei inventii se afla Daniel Peter (1836-1919), un elvetian care va perfectiona reteta ciocolatei cu lapte lucrand la ea timp de 7 ani.
Ciocolata alba
Este facuta din unt de cacao, zahar, lapte, vanilie si diverse arome preferate de producatori. Nu contine alte ingrediente pe baza de cacao, de unde si culoarea apropiata de alb.
Sursa Imaginii - lexpress.fr
Impatimitii ciocolatei trebuie sa fie foarte recunoascatoti Americii de Sud, deoarece aici s-a plantat pentru prima oara acum doua mii de ani arborele de cacao. Cristofor Columb este cel care a descoperit in Lumea Noua acest arbore. Spaniolii au fost cei care au stiut sa adauge zahar licorii obtinute din boabele de cacao, dar si scortisoara si vanilie. Aristocratii spanioli au fost cei care au promovat minunatul lor produs in randul europenilor.
Exista peste 15 soiuri diferite de arbori de cacao, dar, ca si in cazul cafelei, numai unele sunt de stinate consumului: Forastero, Crillo si Trinitero.
Primul sta la baza a peste 85% din cacaoa comercializata in lume, al doilea este cel mai rar, fiind folosit doar de catre ciocolatierii rafinati, iar ultimul tip este o combinatie intre avantajele primelor doua sortimente si constituie 10% din consumul mondial.
Unul dintre zeii incasilor era Quetzalcoatl. Conform credintelor acestora, acest zeu este cel care le-a daruit boabele de cacao din care se obtine acum ciocolata. In limba incasilor, „cacohuaquatl†inseamna „cadoul gradinarului paradisului catre primii oameniâ€.
Ce nu stiai poate despre ciocolata este ca la popularitatea acesteia a contribuit Regina Victoria, care , la sfarsitul secolului XIX, a trimis ratii de ciocolata cu ocazia Craciunului tuturor soldatilor britanici de pe front. Ca o continuare, dupa Primul Razboi Mondial, ciocolata facea parte din lista de alimente obligatorii pentru fiecare soldat. Drept rezultate al popularizarii produsului, pana in 1930 existau deja 40.000 de tipuri de ciocolata.
Ciocolata neagra (amaruie)
Contine cacao in proportie de minimum 34%, unt de cacao si zahar- cat mai putin, depinzand de la un fabricant la altul, de amareala tipului de cacao utilizat.
Ciocolata cu lapte
Contine intre 20-35% substanta uscata de cacao si peste 12% substanta uscata de lapte. In spatele acestei inventii se afla Daniel Peter (1836-1919), un elvetian care va perfectiona reteta ciocolatei cu lapte lucrand la ea timp de 7 ani.
Ciocolata alba
Este facuta din unt de cacao, zahar, lapte, vanilie si diverse arome preferate de producatori. Nu contine alte ingrediente pe baza de cacao, de unde si culoarea apropiata de alb.
Sursa Imaginii - lexpress.fr
Tag-uri: arborele de cacao |
- Omul si destinul (10442 visits)
- Importanta principiilor morale in viata societatii (8883 visits)
- Comportamentul nostru in societate (6556 visits)
- Compozitia si definitia aerului (5535 visits)
- Copilaria, paradisul inocentei (3386 visits)
- Importanta lacurilor in Romania (3278 visits)
- Metacomunicarea şi paralimbajul (2946 visits)
- Ce sunt depresiunile intramontane (2612 visits)
- Despre NixServers.ro (2537 visits)
- Cum s-a format Delta Dunarii (2477 visits)
- Clima de campie din Romania (2411 visits)
- Limbajul timpului (2400 visits)
- Limbajul tacerii (2386 visits)
- Uscatorul de par (2342 visits)
- Tipuri de comportament ale indivizilor in societate (2089 visits)
- Pasiunea aristocratilor si a vedetelor pentru iahturi
- Cum ne pregatim de o drumetie
- Cum ne pregatim de o calatorie cu masina in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu trenul in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu avionul in vacanta
- Cum ne pregatim de o calatorie cu vaporul in vacanta
- Relatiile interumane in cadrul familiei
- Protectia familiei si a copilului
- Cum se organizeaza comunicarea
- Cine sunt interlocutorii mesajelor pe care la transmitem
- Comunicarea este esentiala convietuirii sociale
- Importanta calitatilor vocale ale vorbitorului in procesul de comunicare
- Comuniarea determina relatii interumane
Categorie: Diverse - ( Diverse - Archiva)
Data Adaugarii: 21 November '07
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :