FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 972
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ciocolata

Tag-uri Populare


relatii   social   interactiune   individ   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   plimbare   relaxare   vacanta   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   vedete   religie   vise   copii   pasiune   societate   pamant   amabilitate   ghiveci   eleganta   evolutie   madonna   familie   copilarie  

All Tags

Famous Forum

 

Ciocolata

 Q:   Intreaba despre Ciocolata       
O perioada lunga de timp s-a crezut ca ciocolata este inamicul numarul unu al siluetei. Noile studii arata insa contrariul: consumata moderat, nu numai ca nu ingrasa, ba chiar are proprietati oxidante, ceea ce scade riscul atacurilor de cord.

Impatimitii ciocolatei trebuie sa fie foarte recunoascatoti Americii de Sud, deoarece aici s-a plantat pentru prima oara acum doua mii de ani arborele de cacao. Cristofor Columb este cel care a descoperit in Lumea Noua acest arbore. Spaniolii au fost cei care au stiut sa adauge zahar licorii obtinute din boabele de cacao, dar si scortisoara si vanilie. Aristocratii spanioli au fost cei care au promovat minunatul lor produs in randul europenilor.

Exista peste 15 soiuri diferite de arbori de cacao, dar, ca si in cazul cafelei, numai unele sunt de stinate consumului: Forastero, Crillo si Trinitero.

Primul sta la baza a peste 85% din cacaoa comercializata in lume, al doilea este cel mai rar, fiind folosit doar de catre ciocolatierii rafinati, iar ultimul tip este o combinatie intre avantajele primelor doua sortimente si constituie 10% din consumul mondial.

Unul dintre zeii incasilor era Quetzalcoatl. Conform credintelor acestora, acest zeu este cel care le-a daruit boabele de cacao din care se obtine acum ciocolata. In limba incasilor, „cacohuaquatl” inseamna „cadoul gradinarului paradisului catre primii oameni”.

Ce nu stiai poate despre ciocolata este ca la popularitatea acesteia a contribuit Regina Victoria, care , la sfarsitul secolului XIX, a trimis ratii de ciocolata cu ocazia Craciunului tuturor soldatilor britanici de pe front. Ca o continuare, dupa Primul Razboi Mondial, ciocolata facea parte din lista de alimente obligatorii pentru fiecare soldat. Drept rezultate al popularizarii produsului, pana in 1930 existau deja 40.000 de tipuri de ciocolata.

Ciocolata neagra (amaruie)
Contine cacao in proportie de minimum 34%, unt de cacao si zahar- cat mai putin, depinzand de la un fabricant la altul, de amareala tipului de cacao utilizat.

Ciocolata cu lapte

Contine intre 20-35% substanta uscata de cacao si peste 12% substanta uscata de lapte. In spatele acestei inventii se afla Daniel Peter (1836-1919), un elvetian care va perfectiona reteta ciocolatei cu lapte lucrand la ea timp de 7 ani.

Ciocolata alba

Este facuta din unt de cacao, zahar, lapte, vanilie si diverse arome preferate de producatori. Nu contine alte ingrediente pe baza de cacao, de unde si culoarea apropiata de alb.

Sursa Imaginii - lexpress.fr


Tag-uri: arborele de cacao



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 21 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :