FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,362
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Ce este degeratura

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Ce este degeratura

 Q:   Intreaba despre Ce este degeratura       
Ce este degeratura Degeratura este o tulburare locala si generala a organismului produsa prin actiunea frigului.

Degeraturile sunt grave prin urmarile lor si sunt mai frecvente la membrele inferioare. Dintre factorii externi, frigul este cel mai important si el trebuie sa actioneze un timp anumit, durata timpului de actiune avand mai mare valoare decat factorul de temperatura.

Umiditatea, incaltamintea si hainele ude creand un mediu prin care se pierde caldura au, de asemenea, importanta. Vantul, care scade temperatura locala si ajuta la patrunderea frigului prin imbracaminte este, de asemenea, un factor important.

Factorul ajutator il reprezinta imbracamintea care nu este calduroasa sau este prea stransa si care impiedica miscarile si circulatia sangelui in extremitati, in legatura cu reactivitat ea organismului (factorul intern in producerea degeraturii) s-a observat ca cei cu sistemul neurovegetativ instabil, cu spasme vasculare, cu aritmii, cu tulburari sudorale, sunt mai predispusi.

Degeraturile sunt de trei grade: de gradul I, caracterizate prin eritem; de gradul al II-lea, caracterizate prin flictene; de gradul al III-lea, caracterizate prin gangrena.

Clinic, cele de gradul I , se caracterizeaza prin racirea si paloarea pielii, datorita vasoconstrictiei, dupa care urmeaza vasodilatatia paralitica, deci hiperemia, la care se adauga apoi edemul.

Cele de gradul al II-lea se caracterizeaza prin aparitia la cateva zile de la degeratura a unor flictene, care se rup si aparand ulceratii dureroase, fara tendinta la cicatrizare.

Cele de gradul al III-lea se caracterizeaza prin gangrena, care apare la cateva zile de la degeratura, trecand prin primele doua grade. Degeratura se poate complica prin infectie, care agraveaza leziunea.

Urmarile pot fi foarte grave: arterita, mutilari, impotenta functionala a extremitatilor.

Tratamentul preventiv are o mare importanta si consta in masuri de protectie a tuturor celor care sunt expusi la frig, imbracaminte larga si vatuita sau imblanita, impermeabila la vant si umezeala; hrana bogata in dulciuri, fainoase si vitamine.

Se vor interzice fumatul, nicotina avand o actiune vasoconstrictoare, si consumul de alcool care in cantitati mari favorizeaza degeraturile, scazand rezistenta organismului si predispunand la imobilizare si somn.

In doze mici este recomandabil, pentru ca activeaza circulatia si incalzeste extremitatile prin vasodilatatia activa pe care o produce.

Tratament :
incalzirea bolnavului care se va face treptat;
baie de apa a extremitatii degerate, incepand cu o temperatura de 6-8°, care se ridica treptat;
apoi se pune pansament steril, simplu sau dupa ungerea regiunii cu o pomada continand foliculina, care este vasodilatatoare;
de asemenea, infiltratiile cu novocaina facute in primele ore dau rezultate bune;
combaterea infectiei cu antibiotice.

Degeraturile de gradul al III-lea necesita uneori tratament chirurgical.


Tag-uri: degeratura, organism, frig



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 03 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :