FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 782
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Aparitia tenisului de camp

Tag-uri Populare


fotbal   efort   antrenament   muschi   antrenor   forta   performanta   manchester united   organism   exercitii   atacant   viteza   anglia   psihic   putere   medic   real madrid   corp   sanatate   intindere   articulatii   pregatire   premier league   mijlocas   accidente   diversitate   fotbalist   exercitiu   relaxare   alimentatie   fracturi   odihna   respiratie   precautie   medicamentatie   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Aparitia tenisului de camp

 Q:   Intreaba despre Aparitia tenisului de camp       
Aparitia tenisului de camp Jocul de tenis îşi are originile în secolul al 11-lea într-un joc francez numit jeu de paume (jocul cu palmier), care mai târziu a fost introdus în Anglia unde a evoluat către un joc cu circuit închis al Casei Regale, tennis. Numele tenis se spune că vine de la practica franceză a loviturii: tenez (stop sau atenţie), înainte de a servi mingea. Maiorul Walter Clopton Wingfield (devenit Wales) este cel care a creat o versiune outdoor a jocului în 1873, dar de fapt Sporting Magazine se referă la tennisul de câmp din 1793, iar Maiorul Harry Gem a înfiinţat Lemington Club în 1872 ca fiind primul club de tenis de câmp care până atunci era cunoscut ca Pelota.

Wingfield a fost cel care a popularizat tenisul de câmp. În 1874 el a patentat un joc intitulat Sphairiatike ( din grecescul spfhaira, minge) şi a început să spună presei, apărând în toate ziarele că Sphairiatike sau tenisul de câmp a fost jucat pentru prima dată la Nantclwyd, Wales, în decembrie 1873. În 1875 Mary Ewing a văzut ofiţerii armatei engleze jucând acest joc în Bermude şi l-a introdus şi in SUA, unde a fost jucat pentru prima dată la Staten Island Crocket and Baseball Club , unde fratele ei era secretar.

Primul set de reguli pentru tenisul de câmp a fost întocmit de Marylebone Cricket Club în 1875. Jocul a început să fie jucat şi de membri ai All England Croquet Club din Wimbledon, iar începând cu 1877 clubul şi-a schimbat numele în All Croquet and Lawn Tennis Club, refăcând regulile şi instituind primul campionat de tenis de câmp. Wimbledon a rămas de atunci locul spiritual de baştină al jocului, unde acum campionatele de tenis sunt celebre pentru căpşunele şi crema consumate-conform statisticilor în timpul unui campionat la Wimblendon se consuma 27.000 kg de căpşune şi 7000 l de cremă în cele două săptămâni cât durează competiţia.
Sursa imagine: andalusiahouse.com


Tag-uri:Categorie: Sport  - ( Sport - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :