FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 555
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sot si sotie doar pe hartie?

Tag-uri Populare


dragoste   cuplu   relatii   familie   societate   sex   relatie   iubire   sfat   pasiune   despartire   casnicie   comunicare   dorinta   sentimente   infidelitate   fantezie   educatie   femei   seductie   atractie   scrisoare   muzica   fericire   narcisism   respect   afrodita   romantic   te iubesc   obsesie   gelozie   zeu   responsabilitate   certuri   speranta   furie  

All Tags

Famous Forum

 

Sot si sotie doar pe hartie?

 Q:   Intreaba despre Sot si sotie doar pe hartie?       
Ne căsătorim de tineri, din dragoste şi plini de speranţe că basmele cu „fericiţi până la adânci batrâneţi” sunt valabile şi în cazul nostru. Totuşi, psihologii au tot mai multe cazuri în care soţii şi soţiile se plâng de viaţa grea pe care o au în căsnicie. Mulţi ajung după o perioada, să nu mai aibă nimic în comun, să fie dezamăgiţi total de ideea de dragoste, familie sau chiar de viaţă. În ziua de azi, ajung sa divorţeze şi cuplurile care odinioară se iubeau mult. Stresul şi îngrijorările le conduc viaţa. Problemele financiare sau cele cu copiii, îi fac să uite ca mai au un partener pe care trebuie sa îl mulţumească uneori şi din punct de vedere sentimental, nu numai material; uită să iubească, iar la un moment dat iubirea se stinge, rămânând doar obişnuinţa. Tensiunile şi lipsa comunicării şubrezesc căsniciile.

Principala problemă într-o căsnicie apare încă de dinainte de a se semna vreun act. Acea problemă este reprezentată chiar de visele măreţe pe care le are o persoană în momentul în care îşi găseşte „sufletul pereche”. Ne lăsăm conduşi de fercirea de moment şi avem impresia că aşa va fii toată viaţa. Considerăm că ştim totul despre partenerul nostru de viaţă şi deseori suntem dezamăgiţi. Orbiţi de ideea că odata căsătorit trebuie să fii automat şi fericit, nimeni nu face nimic pentru a-şi atinge idealul în căsnicie; îţi acceptă sentimentele de dezamăgire şi confuzie.

O altă problemă o reprezintă lipsa comunicării. Toţi aud, dar de fapt nu ascultă, toţi vorbesc, dar de fapt nu se exprimă bine iar astfel, nu comunică nimic. Declaraţiile de dragoste sunt înlocuite cu replici monosilabice, lipsite de orice afecţiune. Dacă cumva apare şi o discuţie mai amplă, pe un subiect mai serios, aceasta se încheie cu o ceartă. Fiecare înţelege situaţia în mod obiectiv şi nu se găndeşte la părerea celui de lângă el. Nici unul nu observă intenţiile frumoase ale celuilalt, iar dacă cumva se observă vreo faptă ce merită apreciată, aceasta nu este lăudată; însă părţile negative ale celuilalt sunt mereu scoase în evidenţă şi se pune accent pe ele chiar şi în discuţiile ulterioare.

Toate aceste probleme sunt prezente în căsniciile contemporane, iar partenerii de viaţă trebuie să facă tot posibilul să le evite, pentru a avea parte de o familie fericită.
Articol scris de Lavinia Cavaşi, pentru FamousWhy.ro
Sursa imaginii: marriagebootcamp.files.wordpress.com


Tag-uri: casatorie, dragoste, casnicie, comunicareCategorie: Dragoste si Sex  - ( Dragoste si Sex - Archiva)

Data Adaugarii: 15 October '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :