FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 452
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sfaturi utile in casa

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Sfaturi utile in casa

 Q:   Intreaba despre Sfaturi utile in casa       
Sfaturi utile in casa — Talpa fierului de călcat pe care se lipeşte uneori amidonul de la rufele scrobite şi nu mai calcă bine, se curăţă dacă se freacă uşor cu praf de cretă, vin sau cu un tampon de vată îmbibat cu sare de bucătărie, după care se lustruieşte cu o carpa moale.

— Levănţică, trandafirul, lămaiţa, uscate şi puse în pungi de tifon apoi răspandite în dulap, între rufe, împrumută acestora un parfum discret, care nu trebuie evitat în loc de plante mirositoare printre rufe se mai pot pune pungi cu bucăţi de vată îmbibate cu diverse parfumuri.

— îmbrăcămintea scoasă de la naftalină îşi pierde mai rapid mirosul de naftalină dacă se va ţine în apropierea unei surse de căldură şi nu la aer

— Fulgii se spală în apa în care s-a dizolva t praf de săpun şi amoniac (100 ml amoniac la 10 litri apă). în clăbucul de săpun se introduc fulgii şi se lasă 3-4 ore. Cantităţile mici se scot şi se storc după care se introduc apoi într-un săculeţ cu ajutorul căruia se limpezesc în două trei ape călduţe. Se întind într-un strat subţire într-o cameră ferită de curent şi se acoperă cu un tifon. Uscarea definitivă se face într-un dos de pernă impregnat cu ceară sau clăbuc de săpun pentru a nu se împrăştia fulgii.

— Pentru a nu se strica pensula cu care se vopseşte, cand se termină lucrul, se şterge, presand-o bine între două bucăţi de hartie, sau carpa şi se înmoaie în gaz, dacă vopseaua este pe bază de ulei, sau în puţină acetonă, dacă vopseaua este pe bază de duco. In timpul lucrului, dacă se întrerupe vopsitul, se procedează în acelaşi mod.

— O broască de uşă, dulap, sertar etc. funcţionează mai bine dacă se unge din cand în cand cu o picătură de ulei introdusă în broască cu o pană.

— Cheile ruginite se curăţă menţinandu-le 2-3 ore într-un amestec de două părţi untdelemn şi o parte gaz. Se şterg bine şi se freacă cu glaspapir fin.

sursa imaginii freedigitalphotos.net


Tag-uri: fier de calcat, sapun, naftalinaCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 01 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :