FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,250
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Agitatia

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Agitatia

 Q:   Intreaba despre Agitatia       
Agitatia Agitaţia este definită, în psihiatrie ca acte motorii, fără finalitate, exprimând de regulă o stare afectivă sau o trăire delirantă.

Stările de agitaţie sunt deosebit de impresionante şi traumatizante pentru anturaj, care adesea asistă neputincios la mişcările necoordonate şi lipsite de scop ale subiectului agitat, primejdioase pentru persoana agitată, pentru bunurile sale materiale, ca şi pentru anturajul acesteia.

Pot să apară brusc şi neaşteptat la o persoană fără antecedente psihice, în urma unui traumatism fizic sau psihic major, ca şi la persoane cu antecedente psihiatrice (epilepsii, psihoze, etilism cronic, demenţe).

De notat că stări de agitaţie, însă de mică intensita te pot să apară la persoane cu structuri dizarmonice de personalitate, în nevroze, mai ales în cea isterică şi anxioasă.

Agitaţia isterică sau criza de nervi se caracterizează prin faptul că apare într-o situaţie conflictuală, are un caracter teatral, de spectacol (are loc numai cu „martori"), este însoţită de leşinuri, paralizii, sufocări ale subiectului agitat (90% din cazuri femei).

Stările de agitaţie constituie urgenţe psihiatrice, necesitând spitalizarea şi intervenţia rapidă a medicului.

Spitalizarea bolnavului agitat se face cu dificultate, datorită greutăţilor legate de transportul acestui bolnav, de lipsa lui totală de cooperare, totuşi familia, anturajul vor evita, în măsura posibilului, brutalizarea şi imobilizarea forţată a bolnavului până la contactul cu medicul.

Cefaleea este un simptom foarte banal, care poate să apară în numeroase tulburări, din cele mai diferite şi care poate să îmbrace o mare diversitate de manifestări, mai ales în ceea ce priveşte durata, intensitatea şi localizarea.

Poate să apară ca o simplă apăsare in zona frunţii, senzaţie de apăsare pe cap, sau ca dureri pe o jumătate de cap, durere cu caracter pulsatil, dureri localizate în zona occipitală sau temporală etc. Poate să dureze de la câteva minute la câteva zile.

In ceea ce priveşte cauzele care provoacă durerea de cap, acestea se înscriu într-un registru variat din care vom încerca să notăm: migrenele (cefalee cu caractere clar definite: cuprinde numai jumătate de cap, apare şi dispare brusc, este însoţită de senzaţie de vărsătură şi fotofobie, are caracter familial, cauze oftalmologice, neurologice, vasculare, metabolice, endocrine, toxice şi infecţioase).

Din circumstanţele în care durerea de cap apare în psihiatrie, vom nota: nevrozele, sindroamele psihoorganice cronice, epilepsiile, intoxicaţiile (în special cea alcoolică), depresiuni, patologia involutivă şi vasculară.

Apariţia cefaleei şi mai ales persistenţa ei va îndruma la medicul generalist. Lipsa de răspuns la tratamentul simptomatic va orienta către aprofundarea examinărilor şi consult de specialitate.

Câteva măsuri de igienă mintală sunt de luat în legătură cu cefaleea, printre care menţionăm: întreruperea toxicelor (în primul rând tutunul), corectarea somnului, un regim alimentar mai uşor, fără alcool, plimbări în aer liber.

Apariţia unor dureri de cap cu caracter repetitiv la persoanele purtătoare de ochelari impune verificarea acestora şi eventuala lor schimbare

Sursa Imaginii - freedigitalphotos.net


Tag-uri: isterie, doctor, nervi



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 20 February '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :