FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 880
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Sindromul de obstructie partiala

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Sindromul de obstructie partiala

 Q:   Intreaba despre Sindromul de obstructie partiala       
Sindromul de obstructie partiala Sindromul de obstructie partiala sau totala a laringelui (crup) printr-un proces infectios acut.

Procesul infectios al mucoasei laringelui care poate duce la impiedicarea trecerii aerului spre plamani poate fi produs de agenti patogeni diferiti.

Astfel, bacilul difteric se poate localiza in laringe, producand aici pseudomemtrana difterica (vezi difterie).

Numeroase virusuri localizandu-se pe mucoasa laringiana pot produce crup (virusurile gripale, paragripale, adenovirusurile); crupul produs de virusuri se mai numeste si pseudocrup gripal.

De cele mai multe ori, la infectia virotica laringiana se adauga si microbi, agravand mult boala.

In special, copiii mici fac usor fenomene de crup, deoarece au laringele mai ingust.

Semnele copilului cu crup sunt:
greutat e mare in respiratie (copilul face eforturi pentru a putea introduce in plamani aerul necesar)

Din aceasta cauza, respiratia este sueratoare, iar la fiecare inspiratie se adancesc spatiile supraclaviculare si spatiile intercostale (tiraj).

Cand obstructia laringiana este mai accentuata, apare si invinetirea buzelor, ceea ce denota o grava insuficienta respiratorie. Respiratiile sunt foarte frecvente si adanci , dar in faza finala prin epuizarea fortelor bolnavului, ele devin mai rare si superficiale.

Deseori, crupul duce la moartea bolnavului. Tratamentul trebuie facut cat mai repede si totdeauna in spital. In afara de tratament, care combate infectia microbiana laringiana, se administreaza bolnavului si sedative nervoase, care combat agitatia, se umidifica atmosfera camerei cu vapori de apa.

La crupul difteric se administreaza si ser antidifteric. De cele mai multe ori este nevoie in plus de un tratament care urmareste inlaturarea obstacolului laringian, adica urmareste ca aerul sa nu mai intampine nici o piedica la patrunderea in plamani.

Acest lucru se realizeaza prin doua metode:
intubatie laringiana (se introduce in laringe un tub metalic special prin care patrunde, aerul), si traheotomie (se deschide traheea si se introduce o canula speciala metalica, prin care aerul patrunde direct in trahee, fara a mai trece prin laringe).


Tag-uri: obstructie, laringe, crup



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 April '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :