FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 304
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Afectiunile sangelui si ale organelor homeopatice si tratarea lor in statiuni

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Afectiunile sangelui si ale organelor homeopatice si tratarea lor in statiuni

 Q:   Intreaba despre Afectiunile sangelui si ale organelor homeopatice si tratarea lor in statiuni       
Afectiunile sangelui si ale organelor homeopatice si tratarea lor in statiuni Revizuirea patologiei bolilor de sange bazată pe date moderne de investigaţie, obligă, de asemenea, la revizuirea indicaţiilor terapeutice.

Se consideră că în general curele balneoclimatice actionează nespecific şi că în bolile hematologice ele sunt folosite numai ca terapie adjuvantă, de cele mai multe ori cu obiectiv profilactic (acţionand asupra unor factori de risc) sau ca terapie de întreţinere, ce potenţează tratamentul medicamentos.

în staţiuni nu există sanatorii profilate pentru cura bolilor de sange. Climatoterapia rămane mijlocul principal de tratament cu factori naturali de cură în aceste boli.
Cura de altitudine este cunoscută de multă vreme. Adaptarea organismului la altitudine constă în stimularea hematopoezei şi în mobilizarea rezervelor eritrocitare.
Cura în climat marin participă şi ea la actul terapeutic cu factori naturali prin puritatea aerului, aerosolii marini, luminozitatea crescută şi radiaţia ultravioletă.
în climatul de altitudine, dozarea intensităţii reacţiei hematopoetice se face în funcţie de înălţimea locului ales pentru cură.

Staţiunile balneare, pe langă efectele climatului, mai pun la dispoziţia bolnavului apele minerale, hidroterapia etc. Dieta dirijată şi cura de teren completează efectele factorilor naturali din staţiune.

Apele minerale feruginoase s-au bucurat prin tradiţie de mare interes în bolile de sange. De fapt efectele nu sunt atribuite numai prezenţei fierului, ci şi a altor elemente ca mangan, cobalt, cupru, arsen.
Astfel, apele de la Borsec, Lipova, Covasna, Malnaş-Băi, Tuşnad, Valcele, Vatra Dornei, Zizin, Topliţa, Buziaş, Saru Dornei pot fi folosite fie în staţiuni, fie ca ape îmbuteliate si comercializate, la domiciliu.

Înainte de recomandarea curei în staţiune trebuie precizat diagnosticul maladiei de sange, chiar dacă aceasta însoţeşte, ca boală asociată, o maladie indicată pentru staţiunea de profil.

In anemiile hemolitice nu se face climatoterapie şi nici balneolerapie. Formele de anemii hemolitice autoimune, însotite de scăderea toleranţei imunologice înnăscute, după corticoterapie sau splenectomie, pot beneficia de climatoterapie, în climat sedativ, şi de ape slab concentrate sulfuroase, ce modeleaza funcţional sistemul reticulo-limfoid, care în asemenea forme este hiperfuncţional (Călimăneşti-Căciulata, Băile Olăneşti). De cura în aceste staţiuni beneficiază şi hemocitopeniile de origină periferică, trombocitopenia şi granulopenia.

In hemocitopeniile de origine centrală, ca şi în bolile prin (solicit de proliferare prin disfuncţie medulară, este utilă Climatoterapia stimulantă de altitudine, al cărei efect poate fi iiiinarit prin indicii de proliferare medulară.
Bolile prin proliferare în exces (leucemii, policitemii vera etc.) sunt ferm contraindicate pentru cură în staţiuni.

Anemiile megaloplastice primitive (tip Biermer) sunt contraindicate pentru cură, în timp ce formele secundare prin afecţiuni hepato-digestive sunt bine influenţate de crenoterapia stimulantă a secreţiilor digestive, la Slănic-Moldova, Borsec, Călimăneşti-Căciulata, Băile Olăneşti.

Anemiile hipocrome hiposideremice beneficiază de cura cu ape feruginoase pentru completarea pierderilor de fier, sau a deficitului de rezorbţie a acestuia. Se pot folosi apele carbogazoase, feruginoase de la Vatra Dornei, Băile Tuşnad, Buziaş, Şaru Dornei, Lipova.

Anemiile hipocrome hipersideremice (peste 120 gama fier %), cu deficit de formare a hemului, nu beneficiază de cură în staţiuni.
în proliferările sistemului limfo-reticulo-plasmocitar (leucemii limfoide cronice, reticulosarcom, Boala Hodkin) contra-indicaţiile de cură în staţiuni sunt ferme. Boala Hodkin, ieşită total din faza evolutivă, poate beneficia de climatoterapia sedativă datorită efectelor metabolice imunologice şi psihice.


Tag-uri: sanatate, apa, minerale, tinereteCategorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 02 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :