FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 864
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Mici trucuri pe care trebuie sa le stim in gospodarie

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   aparate   reparatii   curent   lemn   curatenie   murdarie   invitati   petrecere   educatie   tratament   ingrijire   boli   job   sfat   vopsea   individ   relatii   dragoste   vin   interactiune   dorinta   sapun   social   carpa   antilopa   lumina   benzi de albire   aluminiu   bronz   importanta prezentului   dinti   solutii   imagine   stomatolog  

All Tags

Famous Forum

 

Mici trucuri pe care trebuie sa le stim in gospodarie

 Q:   Intreaba despre Mici trucuri pe care trebuie sa le stim in gospodarie       
Mici trucuri pe care trebuie sa le stim in gospodarie În gospodărie se pot folosi şi unele resturi de alimente. Printre acestea se numără şi frunzele de ceai, ceapă, cojile de lămai, de banane, drojdie de cafea etc.

Foile de ceai care au fost folosite nu se aruncă, deoarece cu ajutorul lor se poate curăţa un covor de culoare închisă, astfel, se storc apoi se presară pe întreaga suprafaţă a covorului, unde se lasă 15-20 minute, după care se mătură. Foile îl curăţă de praf, de pete şi îi înviorează culorile.

Foile de ceai se mai fierb în putină apă pană ce aceasta se înnegreşte, după care se strecoară. Cu soluţia obţinută se pot vopsi în culoare bej, panzeturi subţiri şi chiar ciorapi decoloraţi.

Pesmetul care din greşeală s-a ars, nu se aruncă, ci se pisează şi se cerne , apoi se folo seşte cu succes la spălatul dinţilor pe care îi albeşte.

Sarea curăţă obiecte din argint. Dacă o lingură de argint se înnegreşte în contact ou un gălbenuş de ou, aceasta se curăţă frecand-o cu o carpa înmuiată în sare udă şi coloraţia dispare imediat.

Drojdia de cafea rămasă în ceşti se întrebuinţează la spălatul cristalelor, pe care le curăţă foarte bine, dandu-le astfel o strălucire deosebită.

Cind pe fundul cratiţei s-a prins mimarea, se adaugă două linguriţe de drojdie de cafea, apoi se freacă bine cu o carpa şi se curăţă imediat.

Funinginea din burlane poate avea mai multe întrebuinţări: cu ea se freacă argintăria, se aşează la rădăcina trandafirilor pentru a-i feri de insecte etc.

Ceapa, tocată mărunt şi amestecată cu puţin pămant sau cărămidă pisată, curăţă perfect obiectele de aramă. Obiectele de aramă cizelată este suficient să se frece numai cu ceapă.

Foile şi funiile de ceapă fierte bine în apă servesc la vopsitul diferitelor panze sau fire de lană în culoare bej.

Cojile de ouă, pisate, curăţă foarte bine sticlăria, care capătă un luciu frumos.

Transformate în pudră se folosesc la curăţirea argintăriei, a tacamurilor şi a vaselor de aramă şi a altor metale. Cojile de ouă pisate foarte bine folosesc şi ca îngrăşăminte pentru flori.

Feliile de lămaie rămase de la ceai ajută la curăţirea metalelor, în general.

Zeama în care se fierbe orezul (sau cartofii) se poate folosi la scrobitul rufelor. Pentru a putea fi folosită această zeamă este necesar ca vasul în care s-a fiert să fie foarte curat şi mai ales să nu aibă pe el nici o urmă de grăsime.

Coaja de banană se foloseşte la curăţirea obiectelor de piele (genţi, valize, portmoneuri, cordoane, etc). Obiectul se şterge de praf şi apoi se freacă cu interiorul cojii, bineinţeles după ce fructul a fost mancat. După o oră sau două se şterge bine cu o carpa moale şi curată. Acest procedeu se poate folosi şi la pantofii de piele subţire, care au culori deschise.

Resturile de grăsimi ramase de la prăjit se strang într-un borcan. Cand este aproape plin se toarnă pe deasupra un pumn de sodă, se amestecă bine şi se aşează la rece, unde se păstrează pentru prepararea săpunului în casă.

Cojile de mere uscate în cuptor, la care se adaugă puţin zahăr, se recomandă drept calmant persoanelor nervoase.

sursa imaginii freeschoolclipart.com


Tag-uri: drojdie, ceapa, sareCategorie: Sfaturi Utile  - ( Sfaturi Utile - Archiva)

Data Adaugarii: 05 November '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :