Statistics:
Visits: 1,792 Votes: 0 Fame Riser |
Fame Rank
N/A
Fame Riser
|
|||||||||||
Mici trucuri pe care trebuie sa le stim in gospodarie
Q: | Intreaba despre Mici trucuri pe care trebuie sa le stim in gospodarie |
În gospodărie se pot folosi şi unele resturi de alimente. Printre acestea se numără şi frunzele de ceai, ceapă, cojile de lămai, de banane, drojdie de cafea etc.
Foile de ceai care au fost folosite nu se aruncă, deoarece cu ajutorul lor se poate curăţa un covor de culoare închisă, astfel, se storc apoi se presară pe întreaga suprafaţă a covorului, unde se lasă 15-20 minute, după care se mătură. Foile îl curăţă de praf, de pete şi îi înviorează culorile.
Foile de ceai se mai fierb în putină apă pană ce aceasta se înnegreşte, după care se strecoară. Cu soluţia obţinută se pot vopsi în culoare bej, panzeturi subţiri şi chiar ciorapi decoloraţi.
Pesmetu l care din greşeală s-a ars, nu se aruncă, ci se pisează şi se cerne , apoi se foloseşte cu succes la spălatul dinţilor pe care îi albeşte.
Sarea curăţă obiecte din argint. Dacă o lingură de argint se înnegreşte în contact ou un gălbenuş de ou, aceasta se curăţă frecand-o cu o carpa înmuiată în sare udă şi coloraţia dispare imediat.
Drojdia de cafea rămasă în ceşti se întrebuinţează la spălatul cristalelor, pe care le curăţă foarte bine, dandu-le astfel o strălucire deosebită.
Cind pe fundul cratiţei s-a prins mimarea, se adaugă două linguriţe de drojdie de cafea, apoi se freacă bine cu o carpa şi se curăţă imediat.
Funinginea din burlane poate avea mai multe întrebuinţări: cu ea se freacă argintăria, se aşează la rădăcina trandafirilor pentru a-i feri de insecte etc.
Ceapa, tocată mărunt şi amestecată cu puţin pămant sau cărămidă pisată, curăţă perfect obiectele de aramă. Obiectele de aramă cizelată este suficient să se frece numai cu ceapă.
Foile şi funiile de ceapă fierte bine în apă servesc la vopsitul diferitelor panze sau fire de lană în culoare bej.
Cojile de ouă, pisate, curăţă foarte bine sticlăria, care capătă un luciu frumos.
Transformate în pudră se folosesc la curăţirea argintăriei, a tacamurilor şi a vaselor de aramă şi a altor metale. Cojile de ouă pisate foarte bine folosesc şi ca îngrăşăminte pentru flori.
Feliile de lămaie rămase de la ceai ajută la curăţirea metalelor, în general.
Zeama în care se fierbe orezul (sau cartofii) se poate folosi la scrobitul rufelor. Pentru a putea fi folosită această zeamă este necesar ca vasul în care s-a fiert să fie foarte curat şi mai ales să nu aibă pe el nici o urmă de grăsime.
Coaja de banană se foloseşte la curăţirea obiectelor de piele (genţi, valize, portmoneuri, cordoane, etc). Obiectul se şterge de praf şi apoi se freacă cu interiorul cojii, bineinţeles după ce fructul a fost mancat. După o oră sau două se şterge bine cu o carpa moale şi curată. Acest procedeu se poate folosi şi la pantofii de piele subţire, care au culori deschise.
Resturile de grăsimi ramase de la prăjit se strang într-un borcan. Cand este aproape plin se toarnă pe deasupra un pumn de sodă, se amestecă bine şi se aşează la rece, unde se păstrează pentru prepararea săpunului în casă.
Cojile de mere uscate în cuptor, la care se adaugă puţin zahăr, se recomandă drept calmant persoanelor nervoase.
sursa imaginii freeschoolclipart.com
Foile de ceai care au fost folosite nu se aruncă, deoarece cu ajutorul lor se poate curăţa un covor de culoare închisă, astfel, se storc apoi se presară pe întreaga suprafaţă a covorului, unde se lasă 15-20 minute, după care se mătură. Foile îl curăţă de praf, de pete şi îi înviorează culorile.
Foile de ceai se mai fierb în putină apă pană ce aceasta se înnegreşte, după care se strecoară. Cu soluţia obţinută se pot vopsi în culoare bej, panzeturi subţiri şi chiar ciorapi decoloraţi.
Pesmetu l care din greşeală s-a ars, nu se aruncă, ci se pisează şi se cerne , apoi se foloseşte cu succes la spălatul dinţilor pe care îi albeşte.
Sarea curăţă obiecte din argint. Dacă o lingură de argint se înnegreşte în contact ou un gălbenuş de ou, aceasta se curăţă frecand-o cu o carpa înmuiată în sare udă şi coloraţia dispare imediat.
Drojdia de cafea rămasă în ceşti se întrebuinţează la spălatul cristalelor, pe care le curăţă foarte bine, dandu-le astfel o strălucire deosebită.
Cind pe fundul cratiţei s-a prins mimarea, se adaugă două linguriţe de drojdie de cafea, apoi se freacă bine cu o carpa şi se curăţă imediat.
Funinginea din burlane poate avea mai multe întrebuinţări: cu ea se freacă argintăria, se aşează la rădăcina trandafirilor pentru a-i feri de insecte etc.
Ceapa, tocată mărunt şi amestecată cu puţin pămant sau cărămidă pisată, curăţă perfect obiectele de aramă. Obiectele de aramă cizelată este suficient să se frece numai cu ceapă.
Foile şi funiile de ceapă fierte bine în apă servesc la vopsitul diferitelor panze sau fire de lană în culoare bej.
Cojile de ouă, pisate, curăţă foarte bine sticlăria, care capătă un luciu frumos.
Transformate în pudră se folosesc la curăţirea argintăriei, a tacamurilor şi a vaselor de aramă şi a altor metale. Cojile de ouă pisate foarte bine folosesc şi ca îngrăşăminte pentru flori.
Feliile de lămaie rămase de la ceai ajută la curăţirea metalelor, în general.
Zeama în care se fierbe orezul (sau cartofii) se poate folosi la scrobitul rufelor. Pentru a putea fi folosită această zeamă este necesar ca vasul în care s-a fiert să fie foarte curat şi mai ales să nu aibă pe el nici o urmă de grăsime.
Coaja de banană se foloseşte la curăţirea obiectelor de piele (genţi, valize, portmoneuri, cordoane, etc). Obiectul se şterge de praf şi apoi se freacă cu interiorul cojii, bineinţeles după ce fructul a fost mancat. După o oră sau două se şterge bine cu o carpa moale şi curată. Acest procedeu se poate folosi şi la pantofii de piele subţire, care au culori deschise.
Resturile de grăsimi ramase de la prăjit se strang într-un borcan. Cand este aproape plin se toarnă pe deasupra un pumn de sodă, se amestecă bine şi se aşează la rece, unde se păstrează pentru prepararea săpunului în casă.
Cojile de mere uscate în cuptor, la care se adaugă puţin zahăr, se recomandă drept calmant persoanelor nervoase.
sursa imaginii freeschoolclipart.com
- Cum sa avem grija de imbracamintea si incaltamintea din piele (11274 visits)
- Cum se fixeaza si se leaga arcurile folosite in lucrarile de tapiterie (4879 visits)
- Cum scapam de pete (4647 visits)
- Ingrijirea parchetului si a casei (3874 visits)
- Inlaturarea petelor nedorite (3541 visits)
- Cum se croiesc materialele folosite in lucrarile de tapiterie (2946 visits)
- Cum curatam obiectele din cristal si metal (2841 visits)
- Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa (2494 visits)
- Sfaturi pentru intretinera hainelor din lana si a tesaturilor (2181 visits)
- Care sunt principalele tipuri de noduri (2167 visits)
- Etapele psihologice si metodice in formarea deprinderilor motrice (2133 visits)
- Cum sa avem grija de masina de cusut (2041 visits)
- Cum scapam de mirosurile urate din casa (1943 visits)
- Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport (1893 visits)
- Cum este alcatuita o pardoseala din parchet (1887 visits)
- Cinci pasi pentru a-ti pastra greutatea optima
- Minte frumoasa la un interviu
- Bacsisul
- Ce trebuie sa stii cand cumperi un parfum
- Arta de a darui si de a primi
- Cum facem economii in gospodarie
- Cum evitam accidentele din gospodarie
- Cum trebuie sa ne curatam casa
- Cum trebuie sa ne curatam baia si bucataria
- Cum se intretin vasele de bucatarie
- Cum pregatim rufele pentru spalat
- Cum se cos nasturii de la o saltea
- Cum se executa o pardoseala din parchet - pregatirea stratului suport
- Cum este alcatuita o pardoseala din parchet
- Sculele specifice lucrarilor de pardoseli din parchet
- Cum se inlocuieste o chinga de la oblonul rulant al ferestrei
- Cum se inlocuieste un geam spart
- Cum se pune in stare de functiune un cremon
- Cum se reface etansarea ferestrei impotriva infiltratiei de apa
- Cum se suprima poticnirea la inchiderea ferestrei
- Cum se ajusteaza si se repara o broasca de usa
- Cum se remediaza o usa cazuta din balama
- Cum se executa o pardoseala din parchet - montarea lamelelor de parchet
- Cum se executa o pardoseala din parchet - aplicarea pervazului sau a plintei
Categorie: Sfaturi Utile - ( Sfaturi Utile - Archiva)
Data Adaugarii: 05 November '08
Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :