FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 650
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Inventia masinii

- Ce sunt semafoarele? by Gaby

Tag-uri Populare


cai putere   performanta   coupe   acura   v12   motor   design   masina   caroserie   alfa romeo   gt   inovatie   stil   v10   ferrari   bmw   suv   lux   porsche   fiabilitate   rl   tsx   eleganta   siguranta   concept   peugeot   rolls royce   aston martin   confort   lamborghini   viteza   record   thurst 2   viteza sunetului   cabrio   dinamica  

All Tags

Famous Forum

 

Inventia masinii

 Q:        
Inventia masinii Cercetările pentru un vehicul care se se auto-propulseze au început prin folosirea auburului. După inceputul zguduitor al lui Nicolas Cugnot cu căruţa armă în Franţa anului 1769, a mai fost un număr impresionant de experimente de succes. Primul automobil era alimentat cu gaz, avea motor cu combustie internă şi a fost construit de Etienne Lenoir din Franţa în 1862, care descoperind că prototipul a funcţionat şi-a îndeptat atenţia către bărcile cu motor. Primul automobil alimentat cu benzină a fost construit în 1883, tot în Franţa, dar şasiul s-a dovedit a fi prea fragil pentru a suporta greutatea şi puterea motorului. Karl Benz din Germania a construit primul automobil fiabil în 1885 devenind părintele industriei auto.

Acesta a fost începutul unei dezvoltări rapide incluzand surprinzătoarea descoperire a discurilor de frănă în 1902, convertizorului catalitic, în 1909 şi a servodirecţiei în 1926. Una dintre cele mai semnificative descoperiri din istoria industriei auto este invenţia centurii de siguranţa în 1958 de către Nils Bohlin, inginer la Volvo. Volvo nu
s-a folosit de drepturile de autor crezând că este mai important ca toţi conducătorii auto să fie în siguranţă la volan.

Odată cu apariţia automobilelor au apărut şi altele ca : parcările, semne de circulaţie, semafoarele, etc. Primul semafor era o lanternă cu semnale rosii si verzişi a fost instalată în Londra, lângă clădirea Parlamentului pentru a uşura accesul trăsurilor în curte. Garrett Augustus Morgan a inventat semaforul pentru maşini în 1914, patentat în 1922. Garrett a primit şi un premiu din partea guvernului american pentru siguranţa şoselelor.

Primul contor pentru parcare a fost instalat în Oklahoma City în 1935, invenţia editorului Carlton Magee care a înfiinţat şi Parching Meter Company pentru a-şi fabrica invenţia.

Edgar Purnell Hooley a folosit numele unui înaintaş inventator pentru a contribui la dezvoltarea industriei auto. La începutul secolului al 19-lea John Loudon McAdam a folosit piatră spartă, pietiş pentru a crea străzi macadamizate. Acestea reprezentau o amplă imbunătăţire a drumurilor, dar erau predispuse la brăzdare. În 1901, Hooley a găsit un tip de stradă care nu se brăzda. El a descoperit că dintr-un vagon in care se afla un butoi se împrăştia smoala peste macadam şi zgura de la turnătorie a fost folosită pentru a acoperi smoala. El a patentat acest proces cu numele de macadam cu smoală în 1902 şi a înregistrat marca sub numele Tarmac în 1903.
Sursa imagine: flickr.com


Tag-uri:


- Bmw M6 Cabrio (21 visits)

- Ferrari 599 GTB (12 visits)

- Alfa Romeo 159 (11 visits)

- Bmw X6 (11 visits)

- Lamborghini Murcielago (10 visits)

- Inventia masinii (10 visits)

- Volkswagen Eos (8 visits)

- Alfa Romeo 8C Competizione (8 visits)

- Acura MDX (8 visits)

- Acura RL 2005 - 2008 (8 visits)

- Alfa Romeo 159 Sportwagon (8 visits)

- Inventia motocicletei (8 visits)

- Chevrolet Orlando (8 visits)

- Porsche Cayman R (7 visits)

- Peugeot RCZ (7 visits)


Categorie: Auto Moto  - ( Auto Moto - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :