FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 994
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Efectele tesutului adipos

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Efectele tesutului adipos

 Q:   Intreaba despre Efectele tesutului adipos       
Efectele tesutului adipos Tesutul adipos este tesutul format din celule adipoase sau adipocite, a caror particularitate este ca pot ingloba in corpul lor grasimi in cantitati mai mari sau mai mici, in functie de tendinta de ingrasare a organismului.

Gradul de dezvoltare a tesutului adipos determina adipozitatea. La persoane de statura mijlocie si greutate medie, dezvoltarea tesutului adipos reprezinta aproximativ 1/20 din greutatea corporala. Adipozitatea este diferita la corpul femeii
si al barbatului.

In mod normal, la femeia adulta exista o adipozitate mai accentuata in comparatie cu barbatii, in special in regiunea soldurilor, coapselor, umerilor, fapt care explica liniile mai rotunde ale corpului femeii.

Pana la perioada pubertatii, in cursul perioadei de crestere, organismul fetelor si al baietilo r prezinta insa deosebiri mai mici de adipozitate in comparatie cu persoanele adulte.

In unele boli metabolice (obezitate) exista o adipozitate excesiva, grosimea stratului de grasime subcutanata putand atinge 5—10 cm in special pe abdomen.

In interiorul corpului, grasimile se pot, de asemenea, depune in exces in jurul diferitelor organe sau in peretii arterelor.

Adipozitatea crescuta poate imbraca uneori forme generalizate sau, dimpotriva, localizate, unele parti din organism avand aspect normal, iar altele fiind excesiv de grase,

In cazul altor boli (casexie), depozitele de grasime ale organismului scad, dispar o data cu topirea maselor musculare si aparitia reliefurilor osoase, fapt ce duce la aspectul caracteristic al bolnavilor respectivi, cunoscut in limbaj popular pe buna dreptate sub numele de „piele si os".


Tag-uri: tesut adipos, grasime, organism



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 27 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :