FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,500
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Despre albinism

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Despre albinism

 Q:   Intreaba despre Despre albinism       
Aproximativ 1 din 20.000 de oameni de pe întreaga planetă suferă de această boală. Ea poate fii mai vizibilă la oamenii cu pielea închisă la culoare, însă apare la toate categoriile de oameni. Boala este ereditară, însă are „efect” numai la un singur moştenitor. Genele se transmit din generaţie în generaţie, dar numai la un singur membru al familiei devin vizibile.

Unii sunt de părere că denumirea de „albinism” a apărut in secolul al XVII-lea şi a fost dată de portughezii navigatori, care îi numeau pe oamenii cu pielea albă „albinos”, adică „albi”.

Oamenii sănătoşi, cu pielea deschisă la culoare, în momentul în care stau la soare o perioadă moderată de timp, pielea se bronzează şi secretă melanina, un pigment care ocroteşte de razele solare. Însă, de exemplu, la formele de albinism oculocutanat, acest pigment lipseşte cu desăvârşire din pielea, din ochii şi din părul celui care suferă de această boală. Astfel că, fără melanină, pielea se arde extrem de repede dacă este expusă la razele solare, iar albinoşii care nu işi protejează pielea în mod suficient, riscă să primească o formă gravă de cancer de piele.

Printre măsurile de protecţie pe care le ia un albinos, este în primul rând banala îmbrăcăminte; aceasta trebuie să fie adecvată. De exemplu, cei care lucrează în agircultură, poartă cămăşi cu mâneci lungi şi pălării, indiferent de cte grade sunt afară. Însă, chiar şi cu această protecţie, albinoşii declară că atunci când se întorc de la munca de pe câmp şi îi mănâncă pielea scărpinându-se, se trezesc că le rămâne piele sub unghii. O altă măsură de protecţie destul de eficientă sunt loţiunile cu factor de protecţie de 15. Aceastea trebuie aplicate cu 30 de minute înainte de momentul expunerii la soare, iar apoi o dată la două ore.

Albinismul afecteayă în mod grav şi ochii, deoarece irisul celui ce suferă de această boală este translucid, iar pătrunderea directă a luminii difuze poate provoca iritaţii. Pentru prevenirea acestui lucru, bolnavii poartă o şapcă cu cozoroc, sau ochelari de soare. Alţii aleg lentilele colorate de contact. Mulţi consideră că albinoşii au ochii roşii, dar aceasta e doar o iluzie optică. De fapt, ochii lor sunt gri, căprui sau albaştri. Albinoşilor le sunt frecvent întâlnite si bolile oculare, precum strabismul sau tagmusul. Pentru copiii ce suferă de albinism ocular, şcoala reprezintă o adevărată încercare. Au nevoie de manuale tipărite în caractere mari, în culori contrastante sau de casete audio.

În ultimii ani s-au făcut progrese în perceperea albinismului. Cei ce suferă de această boală incurabilă, se bucură de atenţie si de ingrijire medicală specializată. Există şi terapii de grup, care îi ajută să treacă peste obstacolele pe care le întâlnesc în viaţa de zi cu zi.
sursa imaginii : knowlton-family.co.uk

Articol scris de Lavinia CavaÅŸi, pentru FamousWhy.ro


Tag-uri: piele, boala, alb, pigment



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 23 July '08


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :