FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,119
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Definitia si rolul alcalinelor

Tag-uri Populare


boala   minerale   apa   sanatate   tratament   inima   natural   organism   cura   sange   tinerete   piele   inflamatie   cardiac   cardiovascular   ape   relief   geografie   fructe   mucoasa   aer   legume   infectie   medicament   ingrijire   proteine   regim   organ   boala infectioasa   ochi   vitamine   stomac   alimentatie   boli   medicina   respiratie  

All Tags

Famous Forum

 

Definitia si rolul alcalinelor

 Q:   Intreaba despre Definitia si rolul alcalinelor       
Definitia si rolul alcalinelor Alcalinele sunt saruri ale unor acizi slabi cu baze puternice sau hidroxizi ale unor metale usoare. Solutiile lor apoase au proprietatea de a reactiona cu acizii tari, neutralizandu-i.

Cel mai utilizat medicament alcalin este bicarbonatul de sodiu (mai corect hidrocarbonat de sodiu), pulbere alba, cu gust lesietic si putin sarat. Se administreaza ca pulbere simpla, dizolvat in apa , sau ca pulberi compuse (in formulari magistrale).

Ajuns in stomac, reactioneaza cu acidul clorhidric liber, dand nastere la sare, apa si hidroxid de carbon (gaz). Aceasta explica si efectul lui de linistire a senzatiei de arsura a stomacului si eruptiile de gaze care apar dupa administrarea medicatiei alcaline.

Se administreaza la scurta vreme dupa mese si in doze nu prea mari. Intrucat de obicei ,b olnavii depasesc prin abuz cantitatea indicata de alcaline, trebuie aratat ca neutralizand rapid acidul clorhidric din stomac, bicarbonatul in exces declanseaza pe cale reflexa o activitate marita a glandelor secretorii stomacale care vor fabrica mai mult acid clorhidric, pe baza principiului compensarii.

Preparatele magnezice utilizate ca alcaline actioneaza mai lent, dar pe o perioada mai indelungata decat bicarbonatul de sodiu. In plus, au si un efect usor laxativ, datorita proprietatilor ionului de magneziu. Oxidul de magneziu se prezinta ca o pulbere fina, alba, cu un usor gust amarui.

Reactioneaza cu acidul clorhidric, neutralizandu-l, dupa ce se transforma in stomac in hidroxid de magneziu. Nu elibereaza bioxid de carbon.

Hidroxidul de magneziu se administreaza in suspensie apoasa (7%), deoarece este greu solubil in apa. Bioxidul de magneziu este tot o pulbere alba, fara gust si fara miros si care, neutralizand acidul clorhidric din stomac, degaja oxigen, reducand astfel si activitatea secretoare a glandelor stomacale.

Carbonatul de magneziu are o actiune similara celorlalte preparate magnezice sau alcaline, pe de o parte, si o actiune asemanatoare bicarbonatului de sodiu in privinta degajarii de bioxid de carbon in stomac, pe de alta parte.

Medicatia alcalina nu epuizeaza insa mijloacele folosite in combaterea hiperacidi-tatii. In arsenalul terapeutic al acestui simptom (in afara de medicatia adresata bolii care cauzeaza hiperaciditatea) se mai cunosc si medicamentele neutralizante sau adsorbante, medicamentele ā€˛schimbatoare de ioni", sau medicamentele care scad direct activitatea secretoare a glandelor gastrice.


Tag-uri: alcaline, acizi, baze



Categorie: Sanatate  - ( Sanatate - Archiva)

Data Adaugarii: 27 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :