FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 614
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Catastrofa nucleara de la Cernobil

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Catastrofa nucleara de la Cernobil

 Q:   Intreaba despre Catastrofa nucleara de la Cernobil       
Cel mai grav accident nuclear din istoria omenirii s-a produs intre 26 aprilie si 6 mai 1986, la blocul 4 al centralei nucleare de la Cernobil (fosta URSS).

Centrala de la Cernobil a fost pusa in functiune in anii 1983-1984. Accidentul din 1986 a avut loc in urma unui experiment legat de siguranta in exploatare, in-cercandu-se reducerea capacitatii reactorului.

In urma unei erori de deservire, capacitatea reactorului a scazut nepermis de mult sub valorile minime admisibile. Astfel s-a ajuns intr-o situatie critica ce implica scoaterea din functiune a reactorului, operatiune care necesita mare atentie.

Desi se ajunsese in situatia respectiva, experimentul nu a fost intrerupt. La toate acestea se mai adauga si faptul ca, in vederea efectuarii experimentului respectiv, fusesera blocate toate sistemele automate de securitate. La 60 de secunde dupa inceperea experimentului capacitatea reactorului a crescut brusc si necontrolat, ajungand la o valoare de 100 de ori mai mare decat cea normala.

Au urmat doua explozii. Reactorul a fost distrus. Grafitul din reactor a inceput sa arda si cantitati mari de substante radioactive au ajuns in atmosfera.


Tag-uri: cernobil, accident nuclear, 1986Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 21 January '11


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :