FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 507
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Calea ferata

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Calea ferata

 Q:   Intreaba despre        
Calea ferată a uşurat foarte mult transportul din momentul în care a fost descoperită. Prima datare a unei căi ferate este în anul 500 e.n când grecii antici foloseau un sistem de şine pentru a trasporta bărcile de la fabricile de pe continent până la canalul Corint. Căile ferate moderne, dezvoltate din cele fabricate din lemn din interiorul minelor, pe care vagoanele erau împinse se mineri sau trase de cai. Ptimul exemplu înregistrat este în Germania aproximativ în 1430. Prima cale ferată din metal a fost Coalbrookdale Horsehay în Anglia în 1767 şi prima locomotivă a fost construită în 1804 de Richard Trevithick din Anglia. Primul său drum a fost pe sinele din metal Peny Darren din Wales.

În iunie 1804 calea ferată Oystermouth din Wales a fost stabilită prin act al Parlametului, iar în martie 1807 a devenit prima cale ferată pe care s-au transportat pasageri (folosindu-se vagoane trase de cai).

1825 a fost anul în care George Stephenson Stockton and Darlington Railway au deschis prima cale ferată publiă pentru transportul de persoane cât şi pentru cel de marfă, şi acesta a fost începutul unei dezvoltări foarte rapide. În septembrie 1830 căile ferate Liverpool and Manchester au pus în uz prima linie de cale ferată între oraşe.

Problema primului sezon de căi ferate a fost cea a biletelor. În 1834 au pus în practică conceptul de casă de bilete de unde în schimbul banilor se puteau achiziţiona bilete pentru călătoria cu trenul sau în unele cazuri pentru cei care călătoreau frecvent se puteau elibera şi abonamente.Asemenea case de bilete au devenit comune abia în 1960.
Sursa imagine: mediafax.ro


Tag-uri:Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 03 March '09


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :