FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,132
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Viata la manastire

Tag-uri Populare


relatii   social   interactiune   individ   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   plimbare   relaxare   vacanta   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   vedete   religie   vise   copii   pasiune   societate   pamant   amabilitate   ghiveci   eleganta   evolutie   madonna   familie   copilarie  

All Tags

Famous Forum

 

Viata la manastire

 Q:   Intreaba despre Viata la manastire       
Crestinismul a fost introdus in Anglia in ultimii o suta de ani ai domintiei romane si pana in anul 314 se aflau aici cel putin trei episcopi britanici.

Dupa retragerea romana, cresinismul a supravietuit numai in partea vestica a Wales-ului. Dar in 432 Sf. Patrick a sosit pe meleagurile Irlandei, convertind tot poporul irlandez. La randul lor, misionarii irlandezi precum Sf. Columba si Sf. Aidan au convertit multi oameni din sudul Scotiei.

In 597 Sf. Augustin stabileste Biserica Romana in Kent, avand ca centru Canterbury-ul. Peste aproximativ o suta de ani, majoritatea britanicilor erau convertiti la crestinism.

Cand Sf. Columba se afla in Scotia a fondat o manastire la Iona. Au mai fost ridicate diferite manastiri in perioada saxona. Acestea s-au dezvoltat prin diverse metode .

In Evul Mediu au devenit foarte bogate, detinand turme de oi si intinse ferme. Unele dintre ele aveau chiar mori si fierarii. Insa manastirile erau mai ales un rol de refugiu.

Criminalii isi puteau gasi acolo un sanctuar, in timp ce calatorii se puteau odihni sau puteau sa gaseasca un acoperis deasupra capului. Manastirile erau cateodata folosite de parca ar fi fost hanuri sau chiar spitale.

In afara faptului ca aveau grija de saraci, de infometati si de bolnavi, erau mai ales centre religioase care jucau un mare rol in propovaduirea crestinismului. Membrii diverselor ordine manastiresti trebuiau sa depuna juraminte si se obligau sa renunte la toate placerile vietii de afara in favoarea vietii simple si grele din interiorul manastirii.

Viata lor era numai in serviciul lui Dumnezeu si majoritatea timpului era petrecut in rugaciune. Insa mai aveau si alte indatoriri. Lacasul trebuia sa aiba mancare pentru cei care salasluiau in el si de aceea era condus aproape ca o afacere.

O zi intr-o manastire arata in felul urmator:

-ora 2.00- rugaciuni

-ora 3.00-intoarcerea pentru a-si relua somnul

-ora 6.00-trezirea, rugaciuni si micul-dejun

-ora 7.00-intalnirea in capela; se stabilesc diferite indatoriri; unii calugari/calugarite
se retrag sa mediteze

-ora 11.00-rugaciuni

-ora 12.00- luarea mesei de pranz in liniste totala, exceptan pe cel care citeste din Bibilie

-ora 12.30-rugaciuni

-ora 13.00-indeplinirea indatoririlor

-ora 18.00-rugaciuni

-ora 19.00-o mica cina

-ora 20.00-rugaciuni si retragerea pentru a dormi.
Sursa Imaginii : mayaexpeditions.com

Viata la manastire Link-uri Externe :

Life in a Monastery (English)


Tag-uri: rugaciuni, post, crestinism, calugar, dumnezeu, manastire



Categorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 16 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :