FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 543
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Verificarea greutatii corporale

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Verificarea greutatii corporale

 Q:   Intreaba despre Verificarea greutatii corporale       
Aproape nicio femeie, indiferent de varsta, nu este multumita de felul cum arata si de greutatea sa corporala.

Putine sunt cele care fac eforturi pentru a pune un kilogram in plus, spre deosebire de majoritatea covarsitoare care doreste in mod disperat sa slabeasca. Toti ne intrebam care este greutatea corporala ideala.

Nevoile de hrana ale omului sanatos depind in functie de varsta, inaltime, sex, anotimp, ocupatie, stare fiziologica si, nu in ultimul rand, de intensitatea arderilor metabolice, care difera de la individ la individ.

Chiar si in repaus absolut, organismul tot are nevoie de calorii, pentru a intretine procesele fiziologice de baza: circulatie, respiratie, digestie etc. Media este de o calorie pentru fiecare kilogram, in fiecare ora.

La acestea, se adauga nece sarul de energie pentru miscare, pentru termoreglare, pentru activitatea fizica si psihica de zi cu zi.

Chiar daca sexul frumos este mai putin „energofag”, sunt situatii in care o femeie va avea nevoie cu siguranta nevoi energetice mai mari, de exemplu atunci cand mananca pentru doi, adica e insarcinata sau alapteaza.

Greseala cea mai mare este ca viitoarea sau tanara mama isi ia adesea suplimentul sub forma de dulciuri si intr-o cantitate mult peste nevoia bebelusului. Apoi se lupta ani si ani pentru a scapa de aripioare, burtica si alte parti moi considerate in plus.

Formula greutatii ideale , elaborata si verificata de o aramate de specialisti in nutritie este: 50 + 0,75 x (inaltimea in centimetri - 150) + (varsta in ani - 20) : 4. Dupa ce ai calculat ecuatia aceasta lunga, daca esti femeie, mai inmulteste cu 0,9.

Daca abaterea este mai mare de 30%, se cheama ca esti de-a dreptul obeza, iar ajutorul trebuie sa il cauti la medic si nu pe la prietene care au slabit in mod miraculos.

Cantareste-te saptamanal, dimineata, dupa ce ai fost la toaleta. Nu te cantari mai des, deoarece gramele nu se pierd precum banii la ruleta.

Verificarea greutatii corporale Link-uri Externe :

Stability Ball for Weight Loss (English)


Tag-uri: cantar, regim, greutate, hrana, sanatate, organismCategorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 16 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :