FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 3,819
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se executa la masina de cusut tivul

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se executa la masina de cusut tivul

 Q:   Intreaba despre Cum se executa la masina de cusut tivul       
Tivul se execută la orice obiect pentru ca marginea ţesăturii să nu se destrame; lăţimea sa poate fi mai mare sau mai mică, după material şi destinaţia obiectului. Astfel, la batiste, şerveţele, obiecte mici, lăţimea tivului poate fi de 0,3-1 cm, la rufăria de corp de la 0,5-2 cm, la lenjeria de pat 3-5 cm, iar la perdele, draperii poate ajunge la 5-10 cm. La fuste, rochii, tivurile se fac de 4-8 cm, rezervă necesară şi pentru lungit.

Tivurile se pot executa prin simpla îndoire a materialului sau printr-o dublă îndoire în felul următor. Se îndoaie din margine 3-4 mm apoi se fixează la lăţimea stabilită şi se prinde în ace cu gămălie, observand ca firele ţesăturii de la tiv să cadă în linie dreaptă pe material şi nu oblic. Pentru a se face tivul eg al pe toată lungimea, se măsoară din distanţă în distanţă cu centimetrul sau cu o bucăţică de carton. Se însăilează şi se coase manual sau mecanic, după destinaţie. Tivurile care se execută pe două sau mai multe laturi ale obiectului vor trebui să aibă întai colţurile aranjate pentru a nu avea prea mare grosime. După mărimea tivului colţurile pot fi cusute pe linii drepte, pentru tivuri neegale sau cu lăţimea sub 2 cm, pe linie diagonală., pentru tivurile mai late de 2 cm şi cu toate laturile egale şi cu triunghi în interior folosite la colţurile speciale de la cearşafuri.

Colţul cusut pe linii drepte se execută cand tivul are lăţimea de peste 0,5 cm pană la 2 cm pentru a nu fi prea gros la colţuri unde materialul se suprapune în patru straturi. Mai întai se înseamnă lăţimea tivului şi apoi pe o latură se îndoaie 0,5 cm în interior şi se aduce materialul la lăţimea stabilită pentru tiv Se va tăia partea care vine la colţ, sub a doua latură, mâsurand un dreptunghi la 0,4-0,5 cm în interior faţă de îndoiturâ, pană la 0,4-0,5 cm de semnul pe care se coase a doua latură a tivului.
Se recomandă ca toate colţurile de la un obiect să fie tăiate în acelaşi sens pentru ca tivul să fie întors în aceeaşi direcţie. Colţul se coase la margine cu punct pe muchie, iar partea de peste tiv se coase cu acelaşi punct ca şi restul tivului.

Colţul cusut pe linie diagonală, folosit la tivurile mai mari de 2 cm, se lucrează în modul următor. Se calculează de două ori lăţimea tivului stabilită plus 0,5 cm pentru ceea ce se întoarce, pe ambele laturi. Se aduce apoi colţul materialului la punctul unde se întretaie semnele tivului de pe cele două laturi. Se taie materialul pe îndoiturâ formată şi se suprapun punctele A cu B. Se însăilează la 0,4-0,5 cm din margine, se trage la maşină. La îndoiturâ se face o crestătură pană aproape de cusătură, pentru ca rezervele să fie complet despărţite şi se calcă fiecare rezervă pe partea respectivă apăsand bine cu degetul mare. Se întoarce colţul pe faţă, se îndoaie rezerva şi se însăilează tivurile pe cele patru laturi, avand grijă să fie drepte şi egale, după care se trag la maşină la o distanţă de 0,2-0,3 cm din margine.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturi



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :