FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,087
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Punctul tunisian al tricotajelor

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Punctul tunisian al tricotajelor

 Q:   Intreaba despre Punctul tunisian al tricotajelor       
Punctul tunisian este format din două randuri. La primul rand se ridică toate ochiurile pe croşetă — ca la tricotul cu andrele — de unde îşi poartă denumirea de tricot croşetat. Randul doi sau randul de întoarcere, se lucrează fără a întoarce lucrul şi se încheie toate ochiurile ca la tricotul cu croşeta.

La sfarşit rămîne o singură buclă pe croşetă. Tricotul are faţă şi dos şi se lucrează numai pe faţă cu o croşetă specială, care să aibă aceeaşi grosime şi lungimea unei andrele, pentru a fi posibil ca toate ochiurile unui rand să rămînă pe aceasta. La unul din capete se termină cu un bumb care împiedică să alunece ochiurile. Se foloseş te şi croşeta dublă (care la ambele extremităţi se termină cu un cioc). Punctul tunisian are mare utilitate în tricotarea obiectelor vestimentare sau decorative datorită multiplelor sale variante: în relief, ajurat, plin etc. Aproape toate punctele de tricot croşetat au la bază primele două randuri de punct tunisian simplu, randul de ducere şi cel de întoarcere care sunt explicate în continuare.

Punctul tunisian simplu.

Lanţul de montaj sau lanţul de bază se execută după explicaţiile date la tricotul cu croşeta. Randul de ducere sau primul rand se lucrează pe faţă, de la dreapta la stingă. Se introduce croşeta în primul ochi al lanţului de bază, se face un jete şi se trece înapoi formand o buclă care se păstrează pe croşetă langa cealaltă. Se repetă această operaţie în fiecare ochi al lanţului de bază păstrand toate buclele pe croşetă.

Pentru randul de întoarcere (randul doi) lucrul rămîne în aceeaşi poziţie, nu se întoarce în mînă şi se lucrează de la stînga la dreapta. Se face un jete, se alunecă o buclă, se face un alt jete şi se alunecă două bucle (una realizată de la prima scăzătură). Se repetă operaţia (un jete trecut apoi pe sub două bucle, pană rămane doar o buclă pe croşetă. Se reia primul rand avînd grijă ca în margine să se croşeteze un ochi liber pentru înălţimea randului următor. Se introduce croşeta de la dreapta la stînga sub fiecare fir (ochi) din randul precedent pentru a ridica fiecare buclă. Randul de încheiere este format din ochiuri alunecate introduse pe sub lanţul din randul de întoarcere.

sursa imaginii http://knitting.craftgossip.com/files/2007/09/knit1.jpg


Tag-uri: andrele, ata, haine, croseta



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 18 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :