FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 2,529
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Principalele secrete ale tricotatului

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Principalele secrete ale tricotatului

 Q:   Intreaba despre Principalele secrete ale tricotatului       
Montarea ochiurilor pe andrele

Montarea ochiurilor este operaţia prin care se aşază primele ochiuri pe andrele şi se poate face după mai multe metode: pe o andrea sau pe două andrele, cu fir simplu sau dublu, încrucişat sau simplu. Montarea ochiurilor cu fir dublu prezintă un tricot cu mai multă rezistenţă, iar montarea pe două andrele uşurează tricotarea primului rand. Montarea ochiurilor pe două andrele. Se desface firul de pe ghem de lungime corespunzătoare, aproximativ de trei ori cat dorim să aibă lărgimea lucrul şi se dublează. Se trece firul de rezervă de pe degetul arătător pe cel mare de la mîna stingă, ţinand degetele depărtate . Pentru a nu se desface cele două fire, cel de la ghem şi cel de rezervă se strang în podul palmei cu celelalte degete.
Andrelele se ţin cu mana dreaptă şi se introduc de jos în sus pe sub firul dintre degetul mare şi arătător şi trag firul spre degetul mare, pană trece peste firul de rezervă . Prin bucla formată la degetul mare (rezultată din încrucişarea firelor) se introduc andrelele de jos în sus, se prinde firul simplu de la degetul arătător, se trage prin buclă, se dă drumul firului de la degetul mare şi se strînge pe andrea, formînd astfel primul ochi. In continuare se introduce degetul mare sub firul dublu de rezervă din exterior în interior, întinzînd firul; se repetă operaţia pană la obţinerea numărului de ochiuri necesar. La sfarşit se leagă cele două fire, cel de la ghem cu partea care a mai rămas din firul de rezervă şi se scoate o andrea cu care se începe primul rand propriu-zis de tricot.

Pentru montarea ochiurilor prin metoda încrucişat se formează primul ochi după indicaţiile date mai sus. Ochiul următor, ca şi toate ochiurile cu soţ, se formează luand firul de pe degetul mare din interior în exterior, iar ochiurile soţ luate cu firul pe degetul mare din extej în interior .

Montarea deschisă pentru punctul jerse

Se realizează pentru a realiza un tiv, sau dacă trei să reluăm ochiurile din primul rand pentru al cota în sens invers. Se tricotează randul de montaj cu un fir de 11 de un ton contrastant, fir care se taie de îndata ce lucrul va fi terminat, spre a degaja ochiurile din primul rand astfel: se ia firul de lană de altă culoare (cu o lungime corespunzătoare ochiurilor necesare lucrului) şi se înnoadă cu firul ce vine de la ghem. Se începe montarea ochiurilor avînd grijă ca firul contrastant să vină pe degetul mare şi se tricotează jerseul în mod normal. Lucrul odată terminat se degajă ochiurile de montaj prin tăierea şi îndepărtarea firului de altă culoare.

Montarea tubulară pentru elastic simplu.

Este foarte apreciată pentru calitatea sa şi pentru rezistenţă. Se utilizează în special pentru şosete, la care marginea tubulară permite trecerea unui elastic.
Se iau andrele cu două numere mai groase decat cele cu care se lucrează iniţial elasticul. Pe una din aceste andrele se montează 1/2 din ochiurile necesare lucrului plus un ochi, apoi cu ajutorul celei de-a doua se tricotează 5 randuri de jerse sau înălţimea pe care se doreşte să o aibă elasticul. Se trece o andrea mai fină în ochiurile montate şi se îndoaie lucrul, în aşa fel încat să ajungă cele două andrele una lîngă alta, cea mai fină în faţă, iar dosul jerseului în interior. Cu a doua andrea mai fină se tricotează un ochi de pe andreaua groasă pe dos, un ochi de pe andreaua mai fină pe faţă, iar un ochi de pe andreaua groasă pe dos, continuand astfel lucrul, alternand ochiurile de pe cele două andrele pană vor fi tricotate toate ochiurile. Apoi se lasă andrelele groase şi se continuă cu andrelele fine punctul de elastic simplu. In scopul de a obţine acest montaj fără faţă şi fără dos, se montează ochiurile cu un fir de lană contrastant, după care se tricotează 5 randuri de jerse cu lîna lucrului. Se taie firul contrastant, degajand astfel randul de montaj şi se trece o andrea fină în ochiurile degajate, apoi se lucrează după indicaţiile de mai sus.

Modul de a ţine firul pentru lucru

Prima metodă constă în răsucirea firului pe degetul arătător de la mana stîngă. După o altă metodă, în care firul vine continuu cat este necesar, se plasează firul ce vine de la ghem în jurul degetului mic de la mana stangă din interiorul mainii. Se răsuceşte pentru a se readuce în palmă şi se aşază pe arătător după ce s-a trecut între degetul arătător şi mijlociu. Se tricotează apoi ochiurile, lăsandu-le să alunece pe andreaua din mana dreaptă cu ajutorul degetului mijlociu.

Ochiuri de bază în tricotaj

Ochiul pe faţă. In mana stangă se ţine andreaua cu ochiurile montate iar în cea dreaptă andreaua liberă. Varful andrelei libere se introduce în primul ochi de pe andreaua stangă, de la stangă spre dreapta. Se prinde firul ce vine de la ghem, se trage prin ochi şi, lăsîndu-l pe acesta să alunece, se formează un ochi nou pe andreaua din mana dreaptă. La ochiul lucrat pe faţă firul apare vertical

Ochiul pe dos.

Firul ce vine de la ghem se trece 10 peste andreaua cu ochiurile montate din mana stangă, în faţa primului ochi ce se va lucra. Cu mana dreaptă, se trece andreaua pe sub fir,prin primul ochi, de la dreapta la stînga, se prinde firul liber şi se trage prin ochi cu o mişcre de sus în jos. După ce a alunecat de pe andrea ochiul prin care s-a tras firul, se formează oc pe dos pe andreaua din mana dreaptă, care pe faţăpoziţie orizontală .

Ochiuri crescute

Creşterea ochiurilor se face mai multe moduri. Se tricotează în primul ultimul ochi al randului, de două ori; un ochi pe faţă sau pe dos, fără a lăsa să alunece ochiul de pe andreaua din mana stangă, după care se introduce din nou andreaua dreaptă şi se lucrează al doilea ochi. Dacă primul a fost pe faţă, cel de-al doilea se va lua pe dos, iar dacă primul a fost pe dos al doilea va fi luat pe faţă. Pentru a înmulţi mai multe ochiuri la marginea lucrului, de exemplu pentru o manecă în prelungire, se montează la sfîrşitul randului atîtea ochiuri cit indică modelul . Pentru creşterea pe parcursul randului, se ridică răsucit firul dintre două ochiuri, pe andreaua stangă şi apoi se lucrează luat din spate, aşa cum se prezintă.
CreÅŸterea ochiurilor se face ÅŸi prin jete

Acesta se obţine trecand firul în jurul andrelei din mana dreaptă, lucrand apoi în continuare ochiul care urmează. Dacă nu se urmăreşte mărirea numărului de ochiuri se va face o scăzătură înainte sau după jeteu, după cum indică modelul. La randul următor jeteul se lucrează ca un ochi obişnuit.

Ochiuri scăzute

Pentru a se reduce numărul ochiurilor, se lucrează două sau trei ochiuri împreună pe faţă sau pe dos, de la dreapta la stîngă, sau de la stangă la dreapta, (după cum indică modelul pe faţă sau pe dos).

Scăderea pentru încheierea lucrului

Se lucrează două ochiuri Împreună pe faţă sau pe dos după cum indică modelul, iar ochiul rezultat se trece din nou pe andreaua din mina stingă şi se scade Împreună cu următorul ochi . Operaţia se repetă pană la ultimul ochi prin care se trece şi capătul firului lăsat, de 7—8 cm, care se trasează apoi printre ochiurile de pe dos, pentru a nu se desface împletitura.

Ochi suprapus simplu

Se ia (nelucrat) pe andreaua dreaptă un ochi, se tricotează în continuare ochiul următor peste care se trece apoi ochiul nelucrat.
Ochi suprapus dublu. Se ia de pe andreaua stîngă un ochi nelucrat, se scad următoarele două ochiuri, iar ochiul nelucrat se trece peste ochiul rezultat din scăzătură.

Ochi alunecat pe faţa tricotului

Se introduce andreaua dreaptă în primul ochi de pe andreaua stîngă din faţă în spate, ca pentru a tricota un ochi pe faţă, apoi se lasă să alunece acest ochi de pe andreaua stîngă pe andreaua dreaptă fără a-l tricota.

Ochi alunecat pe dosul tricotului

Se introduce varful andrelei drepte în primul ochi de pe andreaua stangă de la dreapta la stangă, ca pentru a tricota un ochi pe dos, apoi se lasă să alunece pe andreaua dreaptă, fără a-1 tricota.

Ochi ridicat

Se introduce andreaua dreaptă după un număr de ochiuri, fie în randul care se execută, fie cu 2—3 randuri mai jos, după model — se trage firul dintre 2 ochiuri formand o buclă lejeră care se trece pe andreaua din mana stanga, iar pentru a nu mări numărul ochiurilor, se lucrează bucla împreună cu ochiul următor.
Ochiuri încrucişate. Se tricotează al doilea ochi de pe andreaua stanga prin faţa sau prin spatele primului ochi, — după model — fără a-l da jos de pe andreaua din mana stanga, apoi se tricotează şi primul ochi, după care se trec ambele ochiuri pe andreaua din mana dreaptă.

Ochiul de margine

Este ochiul cu care se începe şi se termină fiecare rand şi se execută după cum urmează. Ochiul de margine de la începutul randului se alunecă de pe andreaua stanga pe cea dreaptă, luat din spatele andrelei cu firul aşezat în faţa ochiului, iar cel de la sfîrşitul randului se lucrează pe faţă sau pe dos, aşa cum se prezinta.

sursa imaginii http://www.loopknitting.com/imgs/pho_classes.jpg


Tag-uri: andrele, ata, haine, croseta



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 18 January '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :