FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 4,385
Votes: 1
Fame Riser
          
Fame Rank
5
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se coase butoniera simpla

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   material   cusaturi   ac   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   tratament   femei   hidratare   sarcina   machiaj   piele   fata   ruj   creme   fat   cuplu   relatie   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se coase butoniera simpla

 Q:   Intreaba despre Cum se coase butoniera simpla       
Butoniera este necesară pentru închiderea cu nasturi a unui obiect de îmbrăcăminte, lenjerie etc. Pentru a se evita destrămarea ţesăturii se festonează partea tăiată. Butonierele se pot executa manual, cu punct de feston sau, folosind maşina de cusut, se aplică un bie sistem bordat din material, la obiectele care nu necesita spâlâturi prea dese, sau se fac festo-nate cu maşina de cusut care are prevăzute mecanisme speciale.

Butoniera manuală poate fi simplă sau cu intăritură. Cea simplă se execută la obiectele lucrate din ţesături subţiri ca bluze, şorţuri, lenjerie fină, iar cea cu întâriturâ la ţesăturile mai groase, la haine, paltoane etc.

Butoniera simplă se execută înto tdeauna pe material dublu sau pe tiv şi poate avea poziţie verticală sau orizontală faţă de margine. Fixarea locului pentru butonieră este în funcţie de modelul ales, după mărimea şi numărul nasturilor, repartizate simetric sau grupate. Mărimea butonierei va fi egală cu diametrul nasturelui plus 2-3 mm, în funcţie de grosimea şi forma nasturelui. Semnele pentru butonieră, pe material, se dau cu aţă, cu creta sau cu creionul. Pentru a nu se deplasa cele două suprafeţe ale materialului se lucrează un şir de puncte înaintea acului, într-o parte şi cealaltă a semnului (se urzeşte), apoi se taie cu foarfecă bine ascuţită ambele straturi de material pe semn. Se surfilează marginile tăiate cu punct oblic apucand de ambele părţi ale panzei.

In timpul lucrului, butoniera se ţine pe lungimea degetului arătător şi se începe punctul de butonieră de la stanga la dreapta. Acul se introduce în material de la tăietura butonierei şi se ia pe ac o porţiune de material de 1,5-2 mm, cat se poate de puţin, dar care să acopere punctele de urzeală şi surfilat. Lăţimea punctului nu trebuie să fie prea mare. Firul de aţă se trece pe sub varful acului de la stanga la dreapta apoi' se trage acul spre marginea tăiată. Se strange bine pentru a forma nodul la tăietură, care dă mai multă rezistenţă la trecerea nasturelui.

Punctele se execută egale ca mărime şi apropiate unele de altele pentru a acoperi firele de ţesătură. Pentru a nu se depărta marginile butonierei, primul punct de pe latura a doua se împreună cu ultimul punct de pe prima latură.
Pentru rezistenţă şi aspect la capetele butonierei se execută cheiţe festonate, cat lăţimea butonierei.

Se suprapun 2-3 fire de aţă după care se acoperă cu punct de feston cu nodul la tăietură. După ultimul punct, acul se introduce în material, chiar la marginea cheiţei, fixand bine poziţia şi lungimea acesteia.


Tag-uri: ac, ata, material, cusaturi



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 11 August '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :