FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 4,342
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole

Intrebari despre Bolile aparatului genital la femeie

- buna ziua am si eu o intrebare la dumneavoastra mi-a aparut o inf by maria

Tag-uri Populare


ingrijire   ata   frumusete   sanatate   haine   andrele   croseta   ac   material   cusaturi   alimentatie   copii   tricotaj   tinerete   ten   imbracaminte   familie   cosmetice   par   crestere   gust   stil   femei   tratament   hidratare   sarcina   machiaj   ruj   piele   creme   fat   fata   relatie   cuplu   epilare   masaj  

All Tags

Famous Forum

 

Bolile aparatului genital la femeie

 Q:        
Inflamaţia organelor genitale feminine ocupă locul cel mai important în patologia feminină. Date de germenii cei mai diverşi (gonococ, stafilococ, streptococ, diverşi bacili, ciuperci şi paraziţi), favorizate de o igienă criticabilă, de constipaţie, de excesele sexuale, de abuzurile în întreruperea sarcinii, ca şi de tulburările hormonale, inflamaţiile aparatului genital feminin pot interesa fie un segment (vagin, uter, trompe) fie mai multe.

In raport cu localizarea, inflamaţiile pot fi vaginite (inflamaţia vaginului), metrite (inflamaţia uterului) şi anexite (inflamaţia trompelor şi a ovarelor).
.
Vaginitele

Sunt de obicei însoţite şi de inflamaţia vulvei (vulvo-vaginite). Cauza este infecţioasă şi se datorează fie germenilor banali, fie gonococului, fie parazitului tricomonas, sau unor micoze (ciuperci).

Formele clinice variază cu germenul care le produce. In general se manifestă prin usturime şi dureri intensificate de urinat şi de raporturi sexuale. Uneori se instalează şi mâncărimi violente.

In infecţiile cu trichomonas secreţia vaginală este spumoasă, aerată, de culoare galben-verzuie; în infecţiile micotice (cea mai frecventă este infecţia cu „oidium albicans") secreţia vaginală este groasă, grunjoasă, iar ca simpto¬matologie predomină senzaţia de mâncărime.

Tratamentul este în funcţie de germenul care a dat infecţia şi se execută numai la indicaţiile medicului, după un prealabil examen de laborator al secreţiei vaginale.

Tratamentul vaginitei, indiferent de cauza care a provocat-o, trebuie aplicat ambilor parteneri, deoarece bărbatul, aparent sănătos, este în realitate purtător de parazit şi poate reinfecta femeia.

Tratamentul constă în administrarea pe gură a medicamentelor specifice la ambii soţi; femeia însă trebuie să facă şi un tratament local cu ovule şi irigaţii vaginale. în perioada tratamentului este obligatorie abstinenţa sexuală. Uneori pentru o vindecare sigură este necesară repetarea tratamentului.

Întrebuinţarea de medicamente în irigaţii vaginale fără indicaţii precise poate să agraveze boala şi să dea complicaţii. Pentru prevenirea vaginitelor este obligatorie respectarea riguroasă a regulilor de igienă intimă şi a vieţii sexuale. Raporturile sexuale întâmplătoare, cu persoane necunoscute, de cele mai multe ori se plătesc prea scump.


Metrita

Metrita, inflamaţia uterului, poate fi localizată la colul uterin (metrita cervicală sau cervicita) sau la corpul uterin. Metritele cervicale sunt destul de frecvente şi se manifestă prin scurgere abundentă, cu aspect vâscos sau muco-purulent, datorită infectării glandelor colului uterin.

În metrita cervicală se mai pot produce eroziuni în jurul orificiului colului uterin sau chiar adevărate răni care sângerează uşor. Atât tuberculoza colului uterin, cât şi cancerul se manifestă sub aspecte asemănătoare.

De aceea, la apariţia acestor semne nu mai are rost să se amâne consultarea medicului, care de la caz la caz, face un examen colposcopic, iar în cazuri dubioase, o biopsie.

Diagnosticul odată precizat, trebuie urmat fără abatere tratamentul corespunzător (aplicarea de ovule şi pansament pe col, diatermocoagularea, adică distrugerea cu ajutorul curenţilor electrici de înaltă frecvenţă a mucoasei bolnave sau tratamentul chirurgical, care constă în extirparea colului uterin).

Apariţia cervicitelor este favorizată de dilatarea repetată a colului uterin pentru chiuretaje şi de întrebuinţarea substanţelor iritante pentru spălaturi vaginale.

Deoarece se ştie faptul că există riscul ca cervicita să se transforme în unele cazuri în cancer de col, este absolut necesar ca normele de igienă sexuală despre care s-a vorbit până acum să se bucure de cea mai înaltă preţuire.

În ultimii ani s-a generalizat şi în ţara noastră examenul citologic (metoda Babeş-Papanicolau), în toate colectivităţile de femei. Acest examen simplu s-a dovedit a fi foarte eficace în depistarea precoce a cancerului uterin.

De aceea, în interesul propriei lor sănătăţi, femeile trebuie să se prezinte cu încredere la examenele ginecologice care se organizează periodic în toate întreprinderile.

Sursa Imaginii - freeschoolclipart.com


Tag-uri: vaginite, trichomonas, metrita



Categorie: Lumea Femeilor  - ( Lumea Femeilor - Archiva)

Data Adaugarii: 08 November '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :