FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,028
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Cum se face intretinerea unui placaj de faianta

Tag-uri Populare


casa   gospodarie   raparatii   depanare   scule   curent   reparatii   energie   aparate   lemn   frumusete   femei   dragoste   sanatate   ingrijire   tinerete   sex   atractie   relatie   seductie   flirt   iubire   cucerire   placere   dragostea   orgasm   talent   limbajul trupului   echilibru   sfat   strategii   cuie   gust   lamaie   traditie   bere  

All Tags

Famous Forum

 

Cum se face intretinerea unui placaj de faianta

 Q:   Intreaba despre Cum se face intretinerea unui placaj de faianta       
După un anumit timp, suprafaţa placajului de faianţă poate să devină mată, ca urmare a acoperirii ei cu un strat fin de impurităţi, pierzand astfel luciul caracteristic al glazurii plăcilor de faianţă.
De asemenea, cimentul alb care a servit la rostuire poate să se înnegrească, ca urmare a pătrunderii în rosturi a unor impurităţi sau chiar să se desprindă şi să cadă din rosturi.

Pentru recăpătarea luciului caracteristic se recomandă ca suprafaţa placată să fie spălată cu un amestec de apă călduţă cu săpun lichid. Acest amestec nu trebuie să conţină o cantitate mai mare de grăsime, deoarece depozitarea grăsimilor din săpun în rosturi favorizează depunere a prafului. După spălare, plăcile de faianţă se şterg prin frecare cu o cîrpă moale, obţinandu-se astfel luciul obişnuit. în cazul cand pe suprafaţa placată sunt pete de ulei sau grăsimi, plăcile de faianţă se curăţă cu benzină sau cu petrosin.

Pentru refacerea rosturilor orizontale şi verticale se procedează astfel:
-se curăţă mai întîi spaţiile dintre plăcile de faianţă cu un varf de cuţit ;
-se umplu rosturile cu mortar de ciment alb, andepărtandu-se cu ajutorul unui şpaclu excesul de mortar ;
-se lasă să se usuce mortarul de ciment alb timp de 12 ore ;
-se şterge suprafaţa placată cu o cîrpă udată în apă, după care se freacă cu o carpă moale.

La întreţinerea placajului de faianţă se recomandă să se evite acele substanţe şi materiale care ar putea provoca zgîrierea glazurii, ca de exemplu bureţii de sarmă, pulberile de granulaţie dure, piatra ponce etc.

sursa imaginii http://www.strawsticksandbricks.com


Tag-uri: gospodarie, casa, depanare, raparatii, scule



Categorie: Lumea Barbatilor  - ( Lumea Barbatilor - Archiva)

Data Adaugarii: 06 February '10


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :