FamousWhy
ROM
Biografii, Celebritati, Vedete Vacante de vis, Destinatii, Regiuni Articole, Referate, Comentarii Download programe software FamousWhy Lucruri faimoase Forum Submit Content
|


Referate


Statistics:
Visits: 1,382
Votes: 0
Fame Riser
          
Fame Rank
N/A
Fame Riser
create pool

Articole


Intreaba despre Passiflora

Tag-uri Populare


relatii   individ   social   interactiune   geografie   relief   natura   ape   minerale   timp   distractie   relaxare   vacanta   plimbare   dragoste   educatie   romania   soare   casa   muzeu   plante   literatura   pasiune   vise   copii   vedete   religie   eleganta   ghiveci   amabilitate   societate   pamant   evolutie   copilarie   madonna   familie  

All Tags

Famous Forum

 

Passiflora

 Q:   Intreaba despre Passiflora       
Passiflora mai este numita si „coroana lui Isus”. Ea este o planta cu flori stranii si fascinante, deosebite prin forma, alcatuire si colorit.

Intelepciunea populara i-a atribuit inca din vechime acestei flori calitatea de regina a florilor, tocmai pentru perfectiunea fara cusur a florilor sale.

Floarea este considerata un miracol al tuturor timpurilor, in care dragostea dumnezeiasca a sadit cu propriile maini toate insemnele patimilor lui Isus: caliciul florii se prelungeste in ghimpi, ceea ce aminteste de coroana de spini. Coroana nectarifera a laciniilor receptaculului inchipuie vesmintele zdrentuite ale lui Hristos, iar coloana din mijlocul florii trimite spre stalpul pe care a fost biciuit Isus. Partea usor umflata a stilului aminteste de buretele inmuiat in fiere, iar cel e trei stigmate reprezinta cele trei cuie.

Carceii plantei reflecta biciul si nu in ultimul rand, staminele florii simbolizeaza cele 5 rani ale Mantuitorului.

Perssiflora este o planta lemnoasa volubila (liane) care are nevoie de un suport pe care sa se sprijine si de care se fixeaza cu ajutorul unor carcei. Este un gen care cuprinde aproximativ 400 de specii originare din America de Sud, raspandite in regiunile tropicale din Asia si Australia, de unde au fost luate in cultura in intreaga lume.

Fructul acestei flori este numit „fructul pasiunii”, fiind carnos, cu multe seminte, alungit, de marime variabila. El este carnos, are multe seminte, alungit, de o marime variabila, ajungand pana la 20 de centimetri. In functie de specie, coloritul fructului variaza intre galben pana la purpuriu sau negru, in unele cazuri fiind chiar comestibil.

Floarea se poate cultiva atat in apartamente cat si in aer liber. Prin seminte se inmulteste destul de rar, acestea trebuind a fi semanate primavara. Vegetativ se inmulteste mult mai usor, trebuind doar detasate plantutele care se formeaza pe langa planta mama sau prin butasi.

Butasii, lungi de 8-10 centimetri, se fac primavara si se inradacineaza intr-un substrat nisipos, menţinut in permanenta umed. De obicei, emiterea radacinilor survine ceva mai greu decat in cazul altor plante.

Aceasta este o planta miraculoasa nu doar in ceea ce priveste aspectul florilor, ci si prin proprietatile sale terapeutice sedative, analgetice si hipotensive.

Sursa Imaginii - www.comnets.rwth-aachen.de


Tag-uri: coroana lui isusCategorie: Diverse  - ( Diverse - Archiva)

Data Adaugarii: 16 November '07


Adaugati un link spre aceasta pagina pe blog-ul, site-ul sau forum-ul Dvs. :